ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Ματαίωση της απόφασης επέκτασης της γραμμής του αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας ως το νοσοκομείο

Στην 10η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 συζητήθηκε το από 11/5/2015 (εξ αναβολής θέμα) της επέκτασης της αστικής περιοχής Καλαμάτας, προκειμένου να εξυπηρετείται με αστική συγκοινωνία το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Ετέθη υπόψη του συμβουλίου η από 11/2/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας όπου με συντριπτική πλειοψηφία πλην δυο λευκών ψήφων όλες οι παρατάξεις υποστηρίζουν την ανάγκη επέκτασης της γραμμής 2 του αστικού ΚΤΕΛ στο Νοσοκομείο για λόγους δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι είναι αυτονόητοι και κατανοητοί στον καθένα (πχ. αυξημένη προσέλευση ασθενών  στο νοσοκομείο, φθηνότερο εισιτήριο, εξυπηρέτηση ΑμεΑ κα).
Ωστόσο, έκπληξη προκάλεσε η προφορική εισήγηση της αντιπεριφεριάρχη Μεσσηνίας κ. Αλειφέρη για αναβολή της απόφασης λόγω νομικών ασαφειών παρά την αναλυτική παρουσίαση των νομικών συμβούλων τόσο του αστικού όσο και του υπεραστικού ΚΤΕΛ και παρά το γεγονός ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αποσταλεί από τις 5/3/2015 στην περιφέρεια και υπήρχε απεριόριστος χρόνος μελέτης του θέματος. Στην συνέχεια και η κ. Νικολάκου τάχθηκε υπέρ της αναβολής η οποία και τελικά αποφασίστηκε από την πλειοψηφία. 
Εύλογα προκύπτει το ερώτημα ποιον και σε τι εξυπηρετεί η αναβλητικότητα και η καθυστέρηση μιας υπόθεσης για την οποία έχει αποφασίσει σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας και όλοι οι φορείς της πόλης πλην του αστικού ΚΤΕΛ από τις 11 Φεβρουαρίου.
Η  «Πελοπόννησος Πρώτα» πιστεύει ότι μόνος γνώμονας των αποφάσεων του συμβουλίου πρέπει να είναι αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον και εν προκειμένω η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού με τον καλύτερο τρόπο, η απρόσκοπτη μεταφορά του από και προς το Νοσοκομείο της Καλαμάτας με συχνά δρομολόγια και χαμηλό κόμιστρο.
Το περιφερειακό συμβούλιο
οφείλει να σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων που εκφράζουν  και αυτά την αντιπροσωπευτική δημοκρατία και την λαϊκή βούληση
να συνεργάζεται μαζί τους, αν υπάρχει αντίθετη άποψη και
να στέκεται μακριά από συμφέροντα και σκοπιμότητες.
Δυστυχώς πίσω νομικά τερτίπια ματαιώθηκε επ’ αόριστον μια απόφαση καθαρά πολιτική με σοβαρές κοινωνικές επεκτάσεις.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.