ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Δίκτυο συνεργασίας της Πελοποννήσου με Περιφέρειες της Τσεχίας, Σλοβακίας, Ουγγαρίας και Πολωνίας

Δίκτυο συνεργασίας της Πελοποννήσου με Περιφέρειες της Τσεχίας, Σλοβακίας, Ουγγαρίας και ΠολωνίαςΤη δημιουργία δικτύου διαπεριφερειακής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Περιφερειών της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, που αποτελούν την ομάδα Visegrad, αποφάσισαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και οι Πρέσβεις 
της Σλοβακίας κ. PeterMichalko, Τσεχίας κ. JanBondy, της Ουγγαρίας κα EszterSandorfi και της αναπληρώτριας Πρέσβειρας κα DanutaKucyznska, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού τόνισε ιδιαίτερα τους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας των Πελοποννησίων με τους πολίτες  των χωρών αυτών, πρότεινε την εμβάθυνση της συνεργασίας, μέσω δράσεων για την αμφίδρομη προώθηση του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν κοινές εκδηλώσεις παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και των χωρών αυτών και θα υπάρξει στενή συνεργασία με την Περιφέρεια για τη βέλτιστη και πιο στοχευμένη παρουσία της στις εκθέσεις τουρισμού.
Στο σύνολό τους οι Πρέσβεις τόνισαν ότι η Πελοπόννησος αποτελεί από τους πιο αναγνωρίσιμους προορισμούς για τα 68 εκατομμύρια πληθυσμό που εκπροσωπούν και σημείωσαν τη μεγάλη αύξηση του τουρισμού από  τη χώρα τους κατ’ έτος, η οποία μάλιστα παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική για τα επόμενα χρόνια.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζει πολλές ευκαιρίες συνεργασίας στο επίπεδο της οικονομίας και του πολιτισμού, σημείωσαν ακόμη οι κ. Πρέσβεις και ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το ενδιαφέρον που έχουν δείξει περιφέρειες από τη χώρα τους να συνεργαστούν με την Περιφέρεια Πελοποννήσου

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.