ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Συνάντηση του Αντ. Χαροκόπου με τη Διευθύντρια του Προγράμματος Μετανάστευσης της Καναδικής Πρεσβείας

pde115Συνάντηση με τη Σύμβουλο και Διευθύντρια του Προγράμματος Μετανάστευσης της Καναδικής Πρεσβείας Sarah E. Hayward, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χαροκόπος Αντώνης, με θέμα το μεταναστευτικό.
Στη συζήτηση παρέστησαν επίσης η υπεύθυνη επικοινωνίας του Διεθνή Οργανισμού Μεταναστεύσεως (ΔΟΜ) στην Ελλάδα, Μανταλένα Καϊλή και η Ζωή Σακκούλη, υπεύθυνη του ΔΟΜ για την Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.
Αρχικά, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην έξαρση του φαινομένου και την αύξηση του αριθμού των προσφύγων που καταφτάνουν από το Αιγαίο, ενώ όπως τόνισε, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα αντιμετώπισης της κατάστασης που σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση δεν επαρκούν στο να εξασφαλίσουν τα μέσα και τους πόρους.
«Βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του ζητήματος είναι η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου της συνθήκης ‘Δουβλίνο ΙΙ’» υπογράμμισε ο κ. Χαροκόπος, ενώ αναφέρθηκε στις άμεσες πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με την συμμετοχή του στην Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), την εκστρατεία «Είμαστε Όλοι Μεσόγειοι», αλλά και την συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς για το ίδιο θέμα, καθώς και τον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Παράλληλα, τόνισε ότι για οποιαδήποτε πρωτοβουλία ληφθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πρόθυμη να συνεισφέρει με τις Υπηρεσίες Υγείας που διαθέτει. Συζητήθηκαν, επίσης, καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου και ανταλλάχθηκαν απόψεις μεταξύ των παριστάμενων.
Τέλος, ο Αντ. Χαροκόπος εξέφρασε την άποψη ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει τη βούληση να υποστηρίξει την δημιουργία Κέντρων Ανοικτής Φιλοξενίας με βασική προϋπόθεση να υπάρξει οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.