ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Δ. Πολλάλης: «Ανεπανόρθωτη η ζημιά στον Ελληνικό Τουρισμό από αύξηση του ΦΠΑ διαμονής στα ξενοδοχεία»

pollalis1Την αντίθεσή του στην προτεινόμενη από την κυβέρνηση αύξηση του ΦΠΑ διαμονής στα ξενοδοχεία, από το 6,5% στο 13/% και ενδεχομένως στο 23%, εκφράζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας και Α’ Αντιπρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Δημήτρης Πολλάλης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πολλάλης σε δήλωσή του αναφέρει:
«Καταστροφικά και συγκεχυμένα σενάρια, για αύξηση του ΦΠΑ διαμονής στα ξενοδοχεία, από το 6,5% στο 13/% και ενδεχομένως στο 23%, ακούστηκαν από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, σε δήλωσή του χθες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
Σύσσωμος ο τουριστικός κόσμος, για ακόμη μια φορά, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους δηλώσεις και τακτικές επιφέρουν ανεπανόρθωτη ζημιά στον Ελληνικό Τουρισμό, πλήττοντας έτσι καίρια την ανταγωνιστικότητά του, ενώ παράλληλα συντηρείται ένα πρωτόγνωρο κλίμα αβεβαιότητας και επιχειρηματικής ανασφάλειας.
Το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων, από την πρώτη στιγμή, δήλωσε ότι θα στηρίξει το διαπραγματευτικό έργο της Κυβέρνησης, κάνοντας αποδεκτή μια αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή πέριξ του 10%, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει ο συντελεστής της εστίασης στα ίδια επίπεδα.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι ο τουρισμός αποτελεί το μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν που διαθέτει η πατρίδα μας, που με καθορισμένους στόχους και ενέργειες κάλλιστα μπορεί να λειτουργήσει ως το μέσον για την έξοδο από την κρίση.
Μια πιθανή αύξηση του συντελεστή Φ.Π.Α. στον τουρισμό, θα έχει ως επακόλουθο την αύξηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, την αισθητή υποχώρηση του ΑΕΠ της χώρας, τη συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου, τη μείωση της απασχόλησης καθώς επίσης και την αύξηση της φοροδιαφυγής.
Τη μεγαλύτερη οικονομική βλάβη θα την υποστούν οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες μοιραία θα οδηγηθούν σε κλείσιμο.
Στο πλαίσιο της οικοδόμησης μια νέας σχέσης οικονομικής σταθερότητας και εμπιστοσύνης με τις διεθνείς τουριστικές αγορές, ο τουριστικός κλάδος απευθύνει κραυγή αγωνίας προς την Κυβέρνηση και εκφράζει ρητά και κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, τόσο στη διαμονή όσο και στην εστίαση.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.