ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΛΑΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Παρέμβαση Ολάντ: Το δημοψήφισμα είναι επιλογή ανάμεσα σε ευρώ ή Grexit...Για «συνολικό και βιώσιμο σχέδιο» το οποίο πρότειναν οι θεσμοί και απέρριψε η Ελλάδα, μίλησε ο Φρανσουά Ολάντ μετά το τέλος του μίνι- συμβουλίου που είχε το πρωί της Δευτέρας, στην προεδρία.
Είπε συγκεκριμένα : «Η Ελλάδα 
αποφάσισε να διακόψει τις διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα συνολικό και βιώσιμο των ευρωπαϊκών θεσμών του ΔΝΤ και κυρίως του συνόλου των χωρών της ευρωζώνης. Λυπάμαι γι αυτήν την επιλογή, γιατί είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία. Η Ελλάδα αποφάσισε επίσης να ζητήσει την άποψη του λαού με δημοψήφισμα και ως προς αυτό πρέπει να πω ότι είναι η κυρίαρχη επιλογή της. Είναι η δημοκρατία. Είναι δικαίωμα του ελληνικού λαού να πει αυτό που θέλει για το μέλλον του.
Το διακύβευμα άλλωστε θα είναι βασικό: θα είναι εάν οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη - είναι η θέση τους κατά την άποψή μου, αλλά ανήκει σε αυτούς να αποφασίσουν- ή εάν διακινδυνεύουν για μια έξοδο.
Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα κάποιες ώρες, πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα υποστήριξης της Ελλάδας.
Εύχομαι, εάν η Ελλάδα το αποφασίσει, να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις, ανήκει όμως στους Έλληνες και μόνο σε αυτούς να το ζητήσουν».
Ο Γάλλος πρόεδρος εξήγησε στη συνέχεια ότι η Γαλλία είναι μονίμως πρόθυμη να συμβάλει στη συνέχιση του διάλογου, αναγνώρισε ότι είναι πιθανόν να υπάρξει αναταραχή στις αγορές, «πολλά μέτρα όμως έχουν ληφθεί εδώ και πολλούς μήνες για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης».
«Σήμερα υπάρχουν ανασφάλειες» πρόσθεσε, «ιδιαίτερα στην Ελλάδα, γι αυτό η ΕΚΤ πήρε τα μέτρα της ώστε να τροφοδοτήσει με την απαραίτητη ρευστότητα έως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.