ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

«Καμπανάκι» από Στουρνάρα για το ΑΕΠ – Σήμερα στη Βουλή η Ενδιάμεση Έκθεση

Σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δίνει στη δημοσιότητα την Eνδιάμεση Eκθεση για την νομισματική πολιτική. ΑΕΠ, κόκκινα δάνεια αλλά και οι συνέπειες από την καθυστέρηση της συμφωνίας στο μήνυμα του Γιάννη Στουρνάρα.

trapezaelladosΟι συνέπειες και οι κίνδυνοι στην πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις από την παρατεταμένη αβεβαιότητα που προκαλεί η καθυστέρηση της επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, εκτιμάται ότι θα προβάλλονται στην Ενδιάμεση Εκθεση για την Νομισματική Πολιτική την οποία θα δώσει σήμερα στην δημοσιότητα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι προβλέψεις της ΤτΕ ΕΛΛ -0,66%για τον ρυθμό του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας καθώς στην Ετήσια Έκθεση για την Οικονομία τον Φεβρουάριο ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είχε αποφύγει να καταγράψει ποσοστιαία τον ρυθμό ανάπτυξης και είχε αρκεστεί να επισημάνει ότι το ΑΕΠ θα κινηθεί το 2015 σε θετικό έδαφος.
Στο μικροσκόπιο της Τράπεζας της Ελλάδας θα βρεθούν και τα κόκκινα δάνεια, για τα οποία ο διοικητής θα καλεί τις τράπεζες να τα διαχειριστούν με ενεργητικό τρόπο. Επίσης, αναφορά αναμένεται να υπάρχει στην Έκθεση και για την δυσκολία πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στην φθηνή χρηματοδότηση και την επιστροφή τους στον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA). Γεγονός που σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος στερεί ρευστότητα από την αγορά και από τις επιχειρήσεις.
Στο μέτωπο της φορολογίας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένεται να επισημάνει για μία ακόμη φορά πως δεν χρειάζονται περισσότεροι φόροι, ωστόσο είναι αναγκαία η κατάργηση των εξαιρέσεωντόσο στο φορολογικό, όσο και στο ασφαλιστικό.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.