ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Ανταποκρίθηκε το Υπουργείο Παιδείας σε αιτήματα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας

suriza messinias6«Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας στα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας, για τη δυνατότητα παράτασης της φοίτησης για ένα ή και δύο έτη σε μαθητές χαμηλής λειτουργικότητας στο ΕΕΕΕΚ, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:
Το Υπουργείο Παιδείας, ανταποκρινόμενο σε αίτημα Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), συμπεριέλαβε στο πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες τη δυνατότητα παράτασης της φοίτησης στο ΕΕΕΕΚ. Η ρύθμιση αυτή δίνει τη δυνατότητα παράτασης της φοίτησης για ένα ή και δύο έτη, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων για τους μαθητές χαμηλής λειτουργικότητας. Επιπλέον, εξέδωσε υπουργική απόφαση με οδηγίες προς τους Δ/ντες των ΕΕΕΕΚ, για την κάλυψη των μαθητών που θα αποφοιτήσουν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Τα προβλήματα-αδιέξοδα που βιώνουν οι γονείς των μαθητών του ΕΕΕΕΚ και συγκεκριμένα το πρόβλημα της ανυπαρξίας δομών στήριξης των παιδιών τους, μετά το πέρας της συμπλήρωσης των χρόνων φοίτησης στο εργαστήρι, είχαν τεθεί σε πρόσφατη συνάντηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με τους Βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι Βουλευτές θεωρούν πολύ σημαντική τη Δια βίου στήριξη των ΑμεΑ μέσα από δημόσιες δομές και δεσμεύονται να προωθήσουν τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων στην κατεύθυνση της στήριξης της οικογένειας, της αυτόνομης ή ημιαυτόνομης διαβίωσης, της πρόσβασης στην αγορά εργασίας, υπηρεσίες και αγαθά.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.