ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

gr

Έκκληση της Ιεράς Συνόδου να βρεθεί αποδεκτή λύση στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του δεινοπαθούντος ελληνικού λαού αλλά και ανησυχίας για το μέλλον της χώρας μας, απηύθυνε έκκληση προς τους:
α. Εξοχώτατον κ. Donald Tusk, Πρόεδρον του Ευ-ρωπαϊκού Συμβουλίου και τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τους Εξοχωτάτους Προέδρους και Πρωθυπουργούς των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως,
β. Εξοχώτατον κ. Jean-Claude Juncker, Πρόεδρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
γ. Εξοχώτατον κ. Jeroen Dijsselbloem, Πρόεδρον της Ευρωομάδος και τα μέλη αυτής και
δ. Εξοχώτατον κ. Pierre Moscovici, Επίτροπον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιον δια οικονο-μικά και δημοσιονομικά θέματα, δια της οποίας τους καλεί να επιδείξουν για ακόμη μία φορά αυτοσυγκράτηση, κατανόηση και αλληλεγγύη, ώστε να βρεθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, τονίζεται στην επιστολή, είναι πεπεισμένη ότι αξίζει να γίνει ακόμη μία προσπάθεια, ώστε να βρεθεί λύση, σύμφωνη με το ενωσιακό κεκτημένο, η οποία παράλληλα θα είναι αναπτυξιακή για την ελληνική οικονομία, λαμβάνοντας ιδιαίτερη πρόνοια και μέτρα για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού, που έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα την τελευταία πενταετία.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι βεβαία ότι με τη φώτιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είναι δυνατόν να ευρεθεί η κατάλληλη, κοινώς αποδεκτή λύση. Προς τούτο καλεί τους Ηγέτες της Ευρώπης να εργαστούν όλοι τους και να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.