ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Συνέχεια στο «σήριαλ Βγενή»… στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

dimarxioΣτα ύψη εκτινάχτηκε το πολιτικό θερμόμετρο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, καθώς είχαμε συνέχεια στο σήριαλ «Βγενή» με τους παριστάμενους σύμβουλους της μείζονος μειοψηφίας να προσκομίζουν έγγραφο με το οποίο η εταιρεία του κ. Βγενή, προέβη σε παρεμβάσεις στον αιγιαλό της Καλαμάτας σημειώνοντας ότι το θέμα αυτό είναι ηθικό και πολιτικό ζήτημα.
Κατά τα άλλα στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
1. Αποδέσμευση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
2. Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε, όσον αφορά στις εξής δραστηριότητες, μεταξύ άλλων: επιχορήγηση από τη ΔΕΥΑΚ για πολιτιστικές δραστηριότητες, δηλαδή για τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Χορωδιών τον προσεχή Οκτώβριο από το Δήμο Καλαμάτας και την Interkultur, ύψους 100.000 ευρώ, ενίσχυση φωτισμού πάρκων (Ανατολικού Κέντρου, Δυτικού Κέντρου, Σιδηροδρόμων κ.λπ.) ύψους 19.110 ευρώ, προμήθεια τριών απορριμματοφόρων μέσω leasing ύψους 30.000 ευρώ και πυρασφάλεια Παιδικών Σταθμών ύψους 18.000 ευρώ.
3. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2015. Εγκρίθηκε.
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ
4. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου προμηθευτή για την «Προμήθεια τροφίμων για κάλυψη αναγκών της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας, κατασκηνωτικής περιόδου 2015». Εγκρίθηκε σχετικά με την προμήθεια τροφίμων προϋπολογισμού 28.638,03 ευρώ με το ΦΠΑ.
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΛΑΘΟΦΟΡΟ
5. Επανάληψη του πρόχειρου ανοικτού διαγωνισμού για την «Προμήθεια μεταχειρισμένου καλαθοφόρου οχήματος». Εγκρίθηκε η επανάληψη του διαγωνισμού, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ με το ΦΠΑ, που είχε αποβεί άγονος, για μία κατασκηνωτική περίοδο με παιδιά και άλλη μία με μέλη ΚΑΠΗ.
6. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση χώρων αιγιαλού στα διοικητικά όρια του Δήμου Καλαμάτας έτους 2015. Εγκρίθηκε η ανάδειξη ως αναδόχου του Παναγιώτη Κεχαγιά για τη θέση «Ανατολική Παραλία (δυτικά του ξενοδοχείου Filoxenia)» έναντι ποσού 4.550 ευρώ, όσον αφορά στην άσκηση δραστηριοτήτων «μη μηχανοκίνητα και μηχανοκίνητα» και η επανάληψη του διαγωνισμού, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015, για όλες τις θέσεις, για τις οποίες δεν έχει αναδειχθεί ανάδοχος.
7. Άσκηση ή μη ενδίκων βοηθημάτων. Εγκρίθηκε η άσκηση ενδίκων βοηθημάτων.
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ
8. Επισκευές σε σχολικά κτήρια που αφορούν υγιεινή και ασφάλεια 2015» (εκτός ημερησίας διατάξεως). Η Επιτροπή ανέδειξε προσωρινό μειοδότη την εταιρεία Ικτίνος ΑΕ, που προσέφερε έκπτωση 40,48% σχετικά με εργασίες προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
Πρόκειται για παρεμβάσεις στο 26ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας (κατασκευή περίφραξης), 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας (αντικατάσταση κουφωμάτων των φωταγωγών κλιμακοστασίου), 7ο Δημοτικό Σχολείο (καθαίρεση επιχρισμάτων και κατασκευή ψευδοροφής), κτήριο πρώην Πολυκλαδικού (καθαιρέσεις – αποκαταστάσεις των όψεων), 2ο και 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαμάτας (καθαιρέσεις – αποκαταστάσεις των όψεων), Νηπιαγωγείο Άριος (κατασκευή WC νηπίων εντός του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Άριος), Γυμνάσιο Αρφαρών (ανακατασκευές γυψοσανίδων στους χώρους υγιεινής), Νηπιαγωγεία βαριάς προκατασκευής (ανακατασκευή δαπέδων με linoleum), επεμβάσεις σε λεβητοστάσια κεντρικών θερμάνσεων των σχολείων.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.