ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλ΄δα

Ποιους μήνες η απιστία "χτυπάει" κόκκινο...

Είναι αλήθεια ότι η ψυχολογία των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι διαφορετική από ότι το φθινόπωρο και το χειμώνα. 
 
Τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται αύξηση των θετικών συναισθημάτων, της διάθεσης για ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως και της σεξουαλικής επιθυμίας, σε αντίθεση με το χειμώνα που είναι περισσότερο συνδεδεμένος με υποχρεώσεις, την εργασία και ο καιρός δεν μας προδιαθέτει για κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες έξω από το σπίτι.
 
Η αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας τις εποχές αυτές του χρόνου κάνει τους ανθρώπους πιο ανοιχτούς στο φλερτ, στο ερωτικό παιχνίδι, προσφέρει αίσθημα ευφορίας, αυξάνει τον αυθορμητισμό και χαλαρώνει τις αντιστάσεις. Συνεπώς, οι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία αυτές τις περιόδους. Το καλοκαίρι ειδικά αισθανόμαστε πιο χαλαροί, πιο ελεύθεροι και πιο σεξουαλικοί.
Η έντονη σεξουαλική επιθυμία συχνά εκφράζεται μέσα από την εναλλαγή των σεξουαλικών συντρόφων και την αναζήτηση της σεξουαλικής ηδονής και απόλαυσης, χωρίς να μπαίνουν δεύτερες σκέψεις ή προβληματισμοί.
 
Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι οι παράλληλες σχέσεις βρίσκονται μέσα στη ζωή και όχι ανάλογα με την εποχή ή τις διακοπές. Όταν δηλαδή, η εικόνα μίας σχέσης ή ενός γάμου έχει χάσει το ρόλο της και οι σύντροφοι έχουν απομακρυνθεί σεξουαλικά και συναισθηματικά, η απιστία ή ακόμη και η εξωσυζυγική σχέση δεν έχει εποχή.nΟι άνθρωποι που βρίσκονται σε μία σχέση που αντιμετωπίζει προβλήματα, «κινδυνεύουν» όλο το χρόνο να εμπλακούν άμεσα ή έμμεσα σε μία πιθανή απιστία.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.