ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Συλλήψεις και προσαγωγές σε επιχείρηση-σκούπα της Αστυνομίας

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από την 22.6.2015 έως και σήμερα (25.6.2015), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εβδομήντα ένα  (1.071) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια εξήντα επτά (767) ήταν ημεδαποί και τριακόσια τέσσερα (304) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οκτακόσια πενήντα (850) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εξήντα οκτώ (168) άτομα, από τα οποία ογδόντα εννέα (89) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα εννέα (79) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα δύο (62) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τους αλλοδαπούς και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Μία (1) ημεδαπή στην Κορινθία, για ναρκωτικά και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για κλοπή.
Τέσσερις (4) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τρείς (3) ημεδαποί στη Λακωνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Μία (1) ημεδαπή στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Μία (1) ημεδαπή στη Μεσσηνία, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης, της κ. Ανακριτή Πρωτοδικών Καλαμάτας, για ναρκωτικά.
Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες ογδόντα μία (381) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πέντε (5) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο (2) παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικής και μία (1) παράβαση για στέρηση άδειας λειτουργίας κτηνοτροφικής μονάδας, ενώ κατασχέθηκαν:
Ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους -200- γραμμαρίων, ένα (1) τσεκούρι με μήκος λάμας -20- εκατοστών, μικροποσότητα κάνναβης και ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στην Αργολίδα.
Ένα (1) κυνηγετικό όπλο, στην Αρκαδία.
Ποσότητα ηρωίνης, βάρους -4,45- γραμμαρίων, μικροποσότητα κοκαΐνης, μικροποσότητα ηρωίνης σε υγρή μορφή και είκοσι (20) ναρκωτικά δισκία, στην Κορινθία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.