ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Συνεδρίαση για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στις 29 Ιουνίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Παναγιώτη Αλευρά με θέμα: Επισκευή και αποκατάσταση ζημιών του προσήνεμου  μόλου στο λιμάνι  της Κυπαρισσίας.
Δαπάνες μετακινουμένων εντός και εκτός επικρατείας (εξ αναβολής).
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα
Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου
Έγκριση τροποποίησης της υπ΄ αριθμόν 380/20-8-2014 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου - Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής ανάπτυξης  για την εκτέλεση του έργου με τίτλο :  «Παυλοπέτρι Ελαφονήσου – Προστασία και ανάδειξη του ενάλιου αρχαιολογικού χώρου».
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα
Έγκριση 1ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος ΚΑΠ προηγουμένων ετών της ΠΕ Μεσσηνίας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη.
Έγκριση εργασιών του έργου: «Αποξήλωση και διαχείριση στεγάστρου από αμιαντοτσιμέντο (ΕΛΕΝΙΤ) στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη».
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Ναού Αγίου Σωτήρα Μοναστηρίου, για την υλοποίηση του έργου «Τοίχος αντιστήριξης Ιερού Ναού Αγίου Σωτήρα Μοναστηρίου Δήμου Τριφυλίας».
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη.
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας, με σκοπό την υλοποίηση έργου κατάρτισης ενηλίκων 2015.
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη.
Αίτημα ίδρυσης Δημόσιας Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής στην ΠΕ Μεσσηνίας (εξ αναβολής).
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη
Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 24510/613/17.12.2012 (ΑΔΑ: ΒΕΙ9ΟΡ1Φ-ΘΥΑ) «Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για αλλαγή χρήσης υφιστάμενης βιομηχανικής εγκατάστασης σε εμπορικό κέντρο – υπεραγορά, νέες διαρρυθμίσεις, σε γήπεδο ιδιοκτησίας της εταιρείας “ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.”» Απόφασης Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, που βρίσκεται στο 5ο χλμ. της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών στη θέση «Πουρνέρι», της Δ.Ε. Αρχαίας Κορίνθου, του Δήμου Κορινθίων, της Π.Ε. Κορινθίας
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Πελοπίδας Καλλίρης.
Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Μονάδα εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων δυναμικότητας 187,5 τόνους το έτος σε θαλάσσια έκταση 10 στρεμμάτων στη θέση των όρμων ‘Κακούρι’ και ‘Μελετηνού’ Σαρωνικού κόλπου Δήμου Κορινθίων της ΠΕ Κορινθίας, της εταιρείας ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΟΦΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (εξ αναβολής).
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ηλίας Στρατηγάκος και Πελοπίδας Καλλίρης
Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Μετατόπιση υφιστάμενης πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων και τον εκσυγχρονισμό αυτής με ταυτόχρονη αύξηση δυναμικότητας της εταιρείας ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΕΠΕ στη θέση Ασπροβούνι του Δ. Επιδαύρου ΠΕ Αργολίδας (εξ αναβολής).
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ηλίας Στρατηγάκος και Αναστάσιος Χειβιδόπουλος
Έγκριση σκοπιμότητας και όρων του Συμφώνου Συνεργασίας για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους (ΤΕΒΑ – FEAD), για την ΠΕ Λακωνίας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Αδαμαντία Τζανετέα και Θεοφάνης Στεφανόπουλος.
Έγκριση σκοπιμότητας και όρων του Συμφώνου Συνεργασίας για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους (ΤΕΒΑ – FEAD), για την ΠΕ Μεσσηνίας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Ελένη Αλειφέρη και Θεοφάνης Στεφανόπουλος
Περί λήξεως του χρόνου διάρκειας του ΚΕΚ Ν. Κορινθίας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης.
Παραγωγή και διακίνηση γενετικά τροποποιημένων αγροτικών προϊόντων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Στρατηγάκος.
Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στο πλαίσιο  Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για το ακίνητο στη «Σαμπάριζα» Θερμησίας του Δήμου Ερμιονίδας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αναστάσιος Χειβιδόπουλος

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.