ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Η «ακτινογραφία» του νέου μηχανογραφικού

Η «ακτινογραφία» του νέου μηχανογραφικούΟ νέος ακαδημαϊκός «χάρτης», όπως θα αποτυπωθεί στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, κατά πολλούς αποτελεί γρίφο. Η ένταξη των σχολών, των τμημάτων και των εισαγωγικών κατευθύνσεων στα επιστημονικά πεδία και οι συντελεστές βαρύτητας
 μαθημάτων για το σχολικό έτος 2015-16 έχουν προκαλέσει ήδη πονοκέφαλο σε χιλιάδες οικογένειες.
 Το μηχανογραφικό δελτίο για πολλούς υποψηφίους μοιάζει με δυσεπίλυτο γρίφο καθώς στόχος τους είναι να επιλέξουν τις σπουδές που είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντά τους και φυσικά να μη χάσουν ευκαιρίες.
«Ας μην ξεχνάμε ακόμη ότι μαθητές της Β' τάξης Γενικού Λυκείου πρέπει να δηλώσουν ως την έκδοση των αποτελεσμάτων και την επίδοση της βαθμολογίας του σχολικού έτους 2014-2015 την Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού που επιθυμούν να παρακολουθήσουν στη Γ' τάξη Γενικού Λυκείου, καθώς και το μάθημα επιλογής που επιθυμούν να διδαχθούν στην ίδια τάξη» λέει σχετικά ο κ. Χρήστος Ταουσάνης, επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας συμβούλων καριέρας Employ. «Παράλληλα έχουν δικαίωμα να αλλάξουν την Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού ως και την 20ή Σεπτεμβρίου 2015 και μάθημα επιλογής ως και την 30ή Σεπτεμβρίου 2015» προσθέτει.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.