ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πολιτισμός

O συντονιστής της Aποστολής Rosetta της ESA, Laurence O’ Rourke, στο TEDxKalamata

Με αγωγές απει

Ο Ιρλανδός αστροφυσικός Laurence O’ Rourke, ως συντονιστής της αποστολής Rosetta της Ευρωπαικής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA - European Space Agency), κατάφερε μαζί με την ομάδα του την  επιτυχημένη προσγείωση διαστημικού σκάφους σε κομήτη στα χρονικά.

 Στις 27 Iουνίου στο TEDxKalamata 2015 θα μιλήσει για εκείνο το "πρώτο βήμα" στην εξερεύνηση κομητών!


Ας γνωρίσουμε τον Laurence O’ Rourke 

Ο συντονιστής προσεδάφισης της διαστημικής αποστολής Rosetta της ESA

Ο Ιρλανδός Laurence O’Rourke κατάφερε ένα πρώτο βήμα στην ιστορία του σύμπαντος. 
Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο NUI Maynooth με άριστα στα μαθηματικά και στη φυσική, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές μικροηλεκτρονικής στο University College Cork (UCC) της Ιρλανδίας και εργάστηκε σε έναν μεγάλο αριθμό έργων για την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA). 
Μέχρι το 1996 πρόσφερε τις γνώσεις και την εμπειρία του ως μηχανικός και επιστημονικός σύμβουλος στην ESA. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ασχολήθηκε με πέντε αποστολές διαστημικών σκαφών. Το 2004 αποτέλεσε σημαντικό μέλος της αποστολής Rossetta, η οποία σκόπευε στην προσγείωση διαστημικού σκάφους σε κομήτη.
Το 2011, επέστρεψε ως συντονιστής της αποστολής Rossetta, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Μαζί με τον συνάδελφό του Michael Küppers, δημιούργησαν μια ομάδα με πολλά μέλη σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.  Εκείνος όμως ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των επιστημονικών δράσεων της αποστολής του σκάφους στον κομήτη, αλλά και τον έλεγχο της τελικής έκβασης της συλλογικής τους προσπάθειάς.
Η εμμονή του για τη τελειότητα και το πάθος του για την απεραντοσύνη του σύμπαντος αποτέλεσαν σημαντικά στοιχεία για την επιτυχία του εγχειρήματος, με αποτέλεσμα να ονομαστεί κομήτης προς τιμή του 9524 O'Rourke. Σε συνεντευξή του επιστημονικό περιοδικό παρομοιώσε τη προσεδάφιση του διαστημικού σκάφους με το «ξεκλείδωμα ενός παγωμένου σεντουκιού, όπου ο θυσαυρός που κρύβει θα προσφέρει πολύτιμες ενδείξεις για τη γέννηση και την εξέλιξη του ηλιακού μας συστήματος»
Έχει δημοσιεύσει μια σειρά  άρθρων σχετικά με τους κομήτες και τους αστεροειδής, τα οποία έχουν προσφέρει μια ξεχωριστή οπτική σε επιστημονικά θέματα.  Η πιο πρόφατη δημοσίευση μαζί με τον συνεργάτη του Michael Küppers αναφέρεται στην επιβεβαιωμένη ανίχνευση νερού σε μια ομάδα αστεροειδών που ονομάζεται Dwarf Planet Ceres. Τίποτα δεν τον σταματάει να παρατηρεί καθημερινά τον αινιγματικό κόσμο των αστεροειδών.


To ρομποτάκι Philae της ESA “Ξύπνησε” από το κώμα

Το 1o ρομπότ που κατάφερε να προσεδαφιστεί σε κομήτη συνήλθε από το πολύμηνο κώμα του, ανακοίνωσε την Κυριακή η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA.


Σχετικά με το ΤΕDxKalamata

To TEDxKalamata είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία 30 νέων, που φιλοδοξούν στη δημιουργία ενός πυρήνα δράσεων και συζητήσεων, οι οποίες θα εντάξουν στην πόλη της Καλαμάτας έννοιες όπως η καινοτομία, η πρωτοβουλία, η συλλογικότητα και η εξωστρέφεια. 

Πιστεύει στη δυναμική της πόλης, οραματίζεται την αποκέντρωση και μία πόλη που χτίζει πάνω στα δυνατά της σημεία. Μία πόλη που δημιουργεί βιώσιμη ανάπτυξη και αποτελεί τον οδηγό για ένα νέο μοντέλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το TEDxKalamata υπήρξε το 1ο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που συνέβαλε στο να διακριθεί στην παγκόσμια λίστα των «must seen to believe» events ό το TED ανάμεσα στα 7.000 που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.λείται ο Δήμος

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.