ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

Η ... "ΤΡΟΪΚΑ" Τατούλη, ζητάει "πολιτικό μνημόνιο"...

ΓΝΩΜΗ PELOPSNEWS.GR 

Π. Τατούλης: "Η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη ρήξη από πρακτικές συνενοχής ανάμεσα σε κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις, που διαχρονικά υφίστανται στη χώρα μας, αφού υφέρπει πάντοτε η ανησυχία ότι λειτουργούν ως συντεχνιακές "παρέες" που υπερασπίζουν τα συμφέροντα τους, συγκαλύπτοντας παράλληλα ενδεχόμενες ευθύνες τους".

"Σφοδρή επίθεση" στο παλιό πολιτικό σύστημα, κάνει με τις παραπάνω δηλώσεις του (βλέπετε αναλυτικά παρακάτω) ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όταν ο ίδιος... στέκεται σε μια παλαιοπολιτική θέση...Έχασε την κομματική του ταυτότητα πριν από χρόνια ερχόμενος σε ρήξη με τον Κώστα Καραμανλή και μετά μέχρι και με τον Αντώνη Σαμαρά, εν συνεχεία... χωρίς κομματική ταυτότητα κατέβηκε ως ανεξάρτητος στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με τη στήριξη του προ συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, και τώρα ξαναβρήκε την "νεοδημοκρατική ταυτότητα" ως υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ και ταυτόχρονα "ανεξάρτητος" Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Μάλιστα, εάν δεν εγκαταστήσει το... καινούργιο στην ΝΔ θα προχωρήσει σε δικό του κομματικό φορέα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).  

Συμφωνούμε ότι το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ δεν μετριέται με τα... χρόνια, αλλά... με της καρδιάς τη δύναμη μετριέται και το πνεύμα!... Αλλά η παραπάνω στάση σηματοδοτεί κάτι το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ; 

Στο ίδιο δελτίο τύπου ο Π. Τατούλης, αντιγράφοντας πρόσφατες δηλώσεις του Π. Καμμένου των ΑΝΕΛ (βλέπετε παρακάτω *), προτρέπει - καλεί τους Πελοποννήσιους πολίτες να μην ανταποκριθούν σε κανένα μέτρο του νέου μνημονίου, που υπερψήφισαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αν πρώτα δεν συντελεστεί άμεση μείωση του μισθού των βουλευτών κατά 30%, μείωση κατά 50% των τακτικών επιχορηγήσεων των κομμάτων και πλήρη κατάργηση των έκτακτων επιχορηγήσεων και ανάθεση έρευνας σε ανεξάρτητη αρχή με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον οικονομικό έλεγχο των κομμάτων.

"Παραπονεμένα λόγια" όταν ακόμα δεν έχετε ζητήσει ο ίδιος την ανάθεση έρευνας στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη για όσα έχουν γραφτεί επανειλημμένα και ουσιαστικά αναπάντητα:
  >>> "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ": Π. Τατούλης, ένας "χαμαιλέοντας" της πολιτικής >>> ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ": ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΤΟΥΛΗ - Ένας Τατούλης υπογράφει, ένας Τατούλης εισπράττει...

Όχι επειδή έχουν λάβει απαραίτητα χώρα ή είναι αλήθεια τα παραπάνω (εμείς δεν πιστεύουμε ότι απλά δημοσιεύεται από "γουρούνια δημοσιογράφους"), αλλά επειδή πρέπει να έχει επιτέλους και μια σαφή απάντηση και ο... κοσμάκης που σε αυτό τον... κατεστημένο πολιτικό κόσμο που ζούμε (και σωστά κατά τα άλλα περιγράφετε και εσείς!) δυστυχώς ή ευτυχώς... εύκολα και δίκαια πιστεύει ότι "όλα γίνονται", με την πραγματικότητα -τις περισσότερες φορές τουλάχιστον- να του το αποδεικνύει...   

Το "χαζό" ερώτημα που προκύπτει είναι: Για "οικόσιτους" πολίτες μας έχετε ακόμα κ. Τατούλη;! Πολίτες που... τρέφονται ακόμα από τα κομματικά αφεντικά του; Δεν λέμε συμβαίνει ακόμα και αυτό! Αλλά το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ είναι ότι αυτά που ξέρατε (όλοι σας) πάνε, πέρνανε σιγά - σιγά! 

Πραγματικά πιστεύετε κ. Τατούλη ότι είναι... κανούργιο εσείς να γίνεται πρόεδρος της ΝΔ, η Ντίνα να γίνει "χαλίφισσα στη θέση του χαλίφη" και η Εύη βουλευτής στο... οικογενειακό κόμμα;! Δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ! Αλλά ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ;!

---------

H EΙΔΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Πέτρος Τατούλης:
"Οι Πελοποννήσιοι πολίτες να μην ανταποκριθούν στο νέο μνημόνιο χωρίς προαπαιτούμενα"

 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΝ.ΠΕ., προέβη σε πολιτική παρέμβαση σε ότι αφορά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες πολίτες να ανεχθούν νέα μέτρα και επώδυνα μνημόνια που ψηφίζει η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση χωρίς προαπαιτούμενα.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι καλεί τους Πελοποννήσιους πολίτες να μην ανταποκριθούν σε κανένα μέτρο του νέου μνημονίου, που υπερψήφισαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αν πρώτα δεν συντελεστεί άμεση μείωση του μισθού των βουλευτών κατά 30%, μείωση κατά 50% των τακτικών επιχορηγήσεων των κομμάτων και πλήρη κατάργηση των έκτακτων επιχορηγήσεων και ανάθεση έρευνας σε ανεξάρτητη αρχή με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον οικονομικό έλεγχο των κομμάτων.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παράλληλα, απευθυνόμενος στους άλλους Περιφερειάρχες της χώρας, ζήτησε να αντιδράσουν αντίστοιχα και να θωρακίσουν τις τοπικές τους κοινωνίες από την οικονομική εξαθλίωση.

"Η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη ρήξη από πρακτικές συνενοχής ανάμεσα σε κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις, που διαχρονικά υφίστανται στη χώρα μας, αφού υφέρπει πάντοτε η ανησυχία ότι λειτουργούν ως συντεχνιακές "παρέες" που υπερασπίζουν τα συμφέροντα τους, συγκαλύπτοντας παράλληλα ενδεχόμενες ευθύνες τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι πολίτες δικαιολογημένα θα θεωρούν ότι όλες οι εξελίξεις είναι προσυμφωνημένες με μόνη επιδίωξη την επιβίωση του σαθρού πολιτικού συστήματος και μόνο στόχο τις προσωπικές καλύψεις των πρωτοκλασάτων (σημερινών και επιβιωσάντων βαρόνων) του πολιτικού συστήματος ένθεν κακείθεν".

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.