ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΟΡΙΟ ΑΝΑΛΗΨΕΩΝ

Λήγει την Δευτέρα 20 Ιουλίου, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η τραπεζική αργία που είχε επιβληθεί στις 28 Ιουνίου. Έως εκ τούτου από την Δευτέρα ανοίγουν όλα τα καταστήματα των τραπεζών ενώ παράλληλα διευρύνεται ο αριθμός των τραπεζικών εργασιών που επιτρέπονται στο πλαίσιο των κεφαλαιακών ελέγχων (capital control). Οι τραπεζικές εργασίες που θα επιτρέπονται αναφέρονται αναλυτικά στην νέα ΠΝΠ. Υπενθυμίζουμε ότι παράλληλα λειτουργεί στο Υπουργείο Οικονομικών η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για αιτήματα συναλλαγών πέραν όσων επιτρέπονται από την ΠΝΠ.
Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι θα επιτρέπονται σωρευτικές αναλήψεις έως 420 ευρώ από τις τράπεζες, αν δεν πραγματοποιηθεί ημερήσια ανάληψη του ποσού των 60 ευρώ μέσα στην εβδομάδα.
Επισημαίνεται ακόμα ότι παρατείνονται μέχρι και την τρίτη εργάσιμη ημέρα από την λήξη της τραπεζικής αργίας οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στην φορολογική διοίκηση οφειλών και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση, όπως προβλέπεται από την Υπουργική Απόφαση ΠΟΛ.1136/30.6.2015.
Επίσης στη νέα ΠΝΠ προβλέπονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
-Η εφαρμογή των νέων διατάξεων για το ΦΠΑ, που αρχίζει από την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015.
-Η υπαγωγή των ξενοδοχείων στον συντελεστή 6% έως 30 Σεπτεμβρίου 2015.
-Η παράταση της προθεσμίας καταβολής του φόρου εισοδήματος έως 31 Αυγούστου, για όσους υποβάλλουν δήλωση μετά την έκδοση της ΠΝΠ.
Τέλος προβλέπονται διατάξεις για την εφαρμογή της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης του Ελληνικού Δημοσίου από τον EFSM.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.