ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

Ο Δήμος Μεσσήνης για την αποστολή ειδοποιήσεων ληξιπρόθεσμων χρεών

dimarxio messinis«Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Μεσσήνης, με δήμαρχο τον Γεώργιο Τσώνη σε καμία περίπτωση δεν θα συναινούσε ή θα προχωρούσε στη διαδικασία να επιβαρύνει και να προσθέσει καινούργια βάρη στους ήδη επιβαρυμένους από την τρέχουσα κατάσταση, δημότες. Αυτό αναφέρεται σε δελτίο τύπου του δήμου Μεσσήνης με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για την οικονομική πολιτική του.
Το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή αρνητικά σχόλια δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την οικονομική πολιτική που ακολουθείται στο Δήμο και προς αποκατάσταση της αλήθειας, κρίνεται επιτακτικό να διευκρινίσουμε τα εξής:
Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Μεσσήνης, με δήμαρχο τον Γεώργιο Τσώνη σε καμία περίπτωση δεν θα συναινούσε ή θα προχωρούσε στη διαδικασία να επιβαρύνει και να προσθέσει καινούργια βάρη στους ήδη επιβαρυμένους από την τρέχουσα κατάσταση, δημότες.
Η διαδικασία της αποστολής ειδοποιήσεων ληξιπρόθεσμων χρεών, που διενεργήθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του Δήμου αλλά διενεργείται σε εφαρμογή υποχρεωτικών διατάξεων νόμου, ανεξάρτητα από την βούληση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.
Οι υπόλογοι υπηρεσιακοί παράγοντες ελέγχονται πειθαρχικά και ποινικά για την μη εφαρμογή των νόμων περί μη είσπραξης δημοσίων εσόδων, γι’ αυτό και τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν φέρουν την υπογραφή αυτών (των υπηρεσιακών παραγόντων). Η μαζική αποστολή των ειδοποιήσεων ληξιπρόθεσμων χρεών έγινε στα πλαίσια της εφαρμογής του Ν.4321/2015 ώστε οι δημότες μας να ωφεληθούν της απαλλαγής – μείωσης προσαυξήσεων, όπως εξάλλου έγινε σε όλους τους Δήμους της χώρας.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.