ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Ο 'ΔΕΞΙΟΣ" ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Πρόεδρος και με τη βούλα της Π.Ε. - Μεϊμαράκης: Είμαστε η παράταξη της σύνθεσηςΟμόφωνα η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ενέκρινε την απόφαση των κομματικών οργάνων του κόμματος για την ηγεσία στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο κ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του τόνισε πως η Ελλάδα διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχασε πολύτιμο χρόνο τους τελευταίους 6 μήνες με τεράστιο κόστος για τη χώρα.
“Η πατρίδα μας διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις. Αυτές τις μέρες εξαρτάται αν θα προχωρήσει μπροστά. Χάθηκαν πολλά τους τελευταίους μήνες. Με τεράστιο κόστος. Οι 6 μήνες που πέρασαν γύρισαν στα πιο βαθιά της κρίσης , Ήμασταν σε τροχιά ανάπτυξης και γυρίσαμε σε τροχιά ύφεσης . Τώρα πάμε σε ύφεση, Είχε αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, τώρα είναι πάλι σε έξαρση. Η οικονομία έχει παγώσει” δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά επισημαίνοντας πως η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια και την κρίση.
“Οι κίνδυνοι είναι μπροστά μας. Δεν επιτρέπεται στους πολίτες να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν γιατί έχουν και αυτοί ευθύνη με την πολιτική τους συμπεριφορά. Η αλήθεια είναι γνωστή πλέον .Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες” τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης καλώντας τον Πρωθυπουργό να υπογράψει τη συμφωνία με τους εταίρους.
 “ Τα μνημόνια ήταν αναγκαία πολιτική για να ορθοποδήσει η χώρα. Η τελευταία ευκαιρία δεν μπορεί να χαθεί. Κοστίζει η σύγκρουση με την λογική και την πραγματικότητα” δήλωσε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση για να μην φανούν τα οφέλη των θυσιών.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ τα χρονικά περιθώρια για το τρίτο μνημόνιο είναι ασφυκτικά και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να βρει ισοδύναμα μέτρα. “ Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η κυβέρνηση . Θεωρούμε επιτακτικά αναγκαίο να φτιάξει ένα σχέδιο η κυβέρνηση και να προτείνει άλλα μέτρα εκεί που προτείνονται υφεσιακά και άδικα. Είμαστε παρόντες να τους βοηθήσουμε. Τα μέτρα που παίρνουν είναι ιδιοκτησίας της κυβέρνηση” είπε ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. “Εμείς θέλουμε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της . Θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί θα πάει σε εκλογές. Για να λύσει τα εσωτερικά τους προβλήματα; Πρέπει να τους πείσουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οφείλουμε να είναι δυναμικά παρόντες” είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση πως απεργάζεται σχέδια πόλωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Μειμαράκη η ΝΔ δεν θα συμβιβαστεί με τον νοσηρό κρατισμό. “Δεν θέλουμε να παίρνουμε φόρους από τον ιδιωτικό τομέα για να συντηρήσουμε ένα μεγάλο κράτος.  Είναι ανάγκη η χώρα να αφήσει πίσω της το κλίμα αβεβαιότητας. Σχεδιάζουμε πολιτικές για την ανάταση της οικονομίας” τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στα ιστορικά στελέχη της ΝΔ και προσδιόρισε και πάλι το πολιτικό στίγμα του κόμματος. “Η ΝΔ ακολουθεί τον μεσαίο δρόμο , του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου, της μετριοπάθειας, της λογικής, της σύνθεσης δυνάμεων, Πρέπει να αθροίζουμε δυνάμεις. Θέλουμε όλους τους σοβαρούς και λογικούς ανθρώπους να έρθουν στη ΝΔ να αναδιαμορφώσουμε το νέο πρόγραμμα. Τους απλώνουμε το χέρι να προχωρήσουμε όλοι μαζί” είπε προτάσσοντας την ανάγκη της εθνικής ενότητας.

“Είμαστε η παράταξη που υπηρετεί την εθνική ενότητα, η παράταξη της ευθύνης που δεν διστάζει να αναλάβει το κόστος που απαιτείται. Εμείς έχουμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Είναι η παράταξη της γνήσιας  κοινωνικής ευαισθησίας.  Η παράταξη που στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, την παραγωγή , τη δημιουργία με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή” ενώ απέρριψε τον διχασμό και τις προσπάθειες όπως είπε της πόλωσης

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.