ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

«Αυταρχική η δημοτική αρχή στους χειρισμούς της στα θέματα της πολιτιστικής πρωτεύουσας»

Για αυταρχικότητα κατηγόρησε την δημοτική αρχή όσον αφορά στους χειρισμούς της στα θέματα της πολιτιστικής πρωτεύουσας σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Μανώλης Μάκαρης.
makaris politistikiΟ κ. Μάκαρης υπογράμμισε ότι οι μειοψηφίες έχουν αποκλειστεί σημειώνοντας ότι την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε  στο Δημοτικό Συμβούλιο η εισήγηση για τη συγκρότηση της Επιτροπής Πολιτιστικού Σχεδιασμού, την ίδια ώρα που έχει σχεδόν έχει  ολοκληρωθεί το έργο της συγκεκριμένης επιτροπής, η οποία μάλιστα   είναι μονοπαραταξιακή, με εκπροσώπηση μόνο της πλειοψηφίας. Η Καλαμάτα σημείωσε ο κ. Μάκαρης έχασε την ευκαιρία που είχε για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δεκαετούς στρατηγικού σχεδίου για τον πολιτισμό. Αναφερόμενος στην συνέντευξη που δόθηκε στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε η υποψηφιότητα της Καλαμάτας  υπογράμμισε, ότι δεν προσκλήθηκε κανείς από την αντιπολίτευση. Επεσήμανε επίσης ότι  αποφασίστηκε η συνεργασία με ΜΚΟ, για την ένταξη έργων της πολιτιστικής πρωτεύουσας σε ευρωπαϊκά προγράμματα, χωρίς να ενημερωθούν οι μειοψηφίες. Τέλος ο κ. Μάκαρης τόνισε ότι  η στήριξη της παράταξής του στο εγχείρημα από δω και πέρα  θα είναι με κριτική διάθεση. Όσο για τον εκτελεστικό διευθυντή του Γραφείου υποψηφιότητας Έκτορα Τσατσούλη και την συμεριφορά του στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μάκαρης σημείωσε ότι « ο άνθρωπος αυτός ενώ εργάζεται στο δήμο αντιμετώπισε όλο το δημοτικό συμβούλιο με χλευασμό».
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της παράταξης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, Τάσος Πολυχρονόπουλος  αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες και προτάσεις οι οποίες αγνοήθηκαν από την δημοτική αρχή τονίζοντας ότι η μείζονα μειοψηφία κράτησε από την αρχή συναινετική στάση χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση. Ο κ. Πολυχρονόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στο δυναμικό που διαθέτει η πόλη για την υποστήριξη του εγχειρήματος κάτι όμως που η δημοτική αρχή δεν αξιοποίησε. Τέλος Πολυχρονόπουλος δεν παρέλειψε να κάνει λόγο   και για τις ομάδες εργασίας οι οποίες σημείωσε ότι δεν υποστηρίχθηκαν όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να μειωθεί πολύ η συμμετοχή. ο κ. Ενώ οι ομάδες που τελικά έφτασαν σε αποτελέσματα και έκαναν προτάσεις, στην ουσία επανέλαβαν προτάσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν.
Το μέλος του συνδυασμού με ευθύνη για τον πολιτισμό, Γιώργος Γιαννόπουλος στη συνέχεια, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη στρατηγική από την δημοτική αρχή και το γραφείο υποψηφιότητας με σκοπό την απαξίωση της πολιτικής και συγκεκριμένα της αυτοδιοίκησης  .

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.