ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Πετράκος: « Πρέπει να υπάρξει μέτωπο υπεράσπισης του κ. Βαρουφάκη από αυτές τις αθλιότητες»

petrakos24«Αυτά είναι αθλιότητες. Οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι σαράντα χρόνια τώρα, γιατί  οδήγησαν μια χώρα κι έναν λαό στη χρεοκοπία , να γίνονται τιμητές τώρα , διότι αυτό το οποίο γίνεται, εναντίον του Βαρουφάκη , δεν αφορά κατά τη γνώμη μου μόνο τον κ. Βαρουφάκη» τόνισε σε συνέντευξη του σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου ο Θανάσης Πετράκος  στους Γιάννη Κορωναίο και Δώρα Σαρρή με αφορμή τα όσα έχει δηλώσει ο κ. Βαρουφάκης τις τελευταίες ημέρες.
Συγκεκριμένα για το σχέδιο Βαρουφάκη ο κ. Πετράκος ανάφερε:
«Αυτά είναι αθλιότητες. Οι άνθρωποι, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι σαράντα χρόνια τώρα, γιατί  οδήγησαν μια χώρα κι έναν λαό στη χρεοκοπία , να γίνονται τιμητές τώρα , διότι αυτό το οποίο γίνεται, εναντίον του Βαρουφάκη , δεν αφορά κατά τη γνώμη μου μόνο τον κ. Βαρουφάκη , αφορά κι άλλα δύο πολύ σημαντικά ζητήματα , τα οποία θέλω να επισημάνω,  πρώτον, ουσιαστικά , επιδιώκουν να ενοχοποιήσουν, ότι είναι εγκληματική ενέργεια η οποιαδήποτε εναλλακτική λύση στη χώρα και δεύτερον, μετά από τον κ. Βαρουφάκη , ότι το επόμενο πρόσωπο , το οποίο θα πιάσουν και θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν και να αποδομήσουν , είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ανεξάρτητα από λάθη, όχι αυτά που λένε αυτοί , άλλα λάθη , του κ. Βαρουφάκη , έχω τη γνώμη, ότι αυτή την ώρα , πρέπει να υπάρξει ένα μέτωπο υπεράσπισης σε αυτές τις αθλιότητες, οι οποίες γίνονται σε  βάρος  του  ΓιανηΒαρουφακη.
Για εγκληματική ενέργεια , πρέπει να πάνε αυτοί, οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα εδώ και εννοώ το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. , αλλά και το νέο ΠΑΣΟΚ , το καλυμμένο ΠΑΣΟΚ , το ΠΟΤΑΜΙ, το Σημιτικό, δηλαδή ΠΑΣΟΚ.
Αυτοί πρέπει να πάνε για εσχάτη προδοσία με τη λογική τη δική τους . Εγώ δεν χρησιμοποιώ τέτοια λογική, αλλά ως σχήμα λόγου το λέω, με την έννοια, ότι χρησιμοποιούν όλες αυτές τις αθλιότητες .»
Για τον ΣΥΡΙΖΑ
«Αυτό το οποίο συνέβη , κατά την προσωπική μου άποψη, θέτει ζήτημα. Πράγματι αποτελεί και μια ήττα της στρατηγικής μας και ήττα της τακτικής μας.
 Συμφωνώ με τον πρόεδρο, ότι πρέπει να συζητήσουμε και την τακτική, γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο , να υποστούμε αυτή την τόσο βαριά ήττα , αλλά και επί της στρατηγικής μας , πρέπει να συζητήσουμε αν ήταν σωστή ή αν ήταν πολιτικά αφελής.
Αυτό το οποίο, μπορούμε να κάνουμε είναι, ότι πρέπει να δούμε τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή, ακόμα και με έναν ιδιότυπο τρόπο , δηλαδή μέσω μιας επιστολής , η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής , δηλαδή εννοώ ιδιότυπο, γιατί δεν έχει υπάρξει μια αναλυτική συζήτηση, υπάρχει απλώς , έκφραση  βούλησης, πρόθεσης, των 108 μελών της Κεντρικής Επιτροπής , τονίζει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μετατραπεί σε καμία περίπτωση , σε ένα μνημονιακό κόμμα και πρέπει να αποτραβηχτεί , να απεγκλωβιστεί , να φύγει από αυτές τις μνημονιακές πολιτικές των δεκαπέντε ημερών.
Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κι όλος ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ , ζητάει ενότητα και σύνθεση και να υπάρξει μια προωθητική λύση.
Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ , μόνο ως ένα αντινεοφιλελεύθερο κι αντιμνημονιακό κόμμα , έχει μέλλον και προοπτική κι όχι ως ένα «ναι» στη μετατροπή του σε ένα μνημονιακό κόμμα. Αυτό δεν θα είναι ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι κάτι άλλο.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.