ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αγροτικά

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Από την Αρκαδία θέλησαν να οργανώσουν την πάλη τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι την Πελοποννήσου,κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις απέναντι στα νέα επαχθή μέτρα που επιτάσσει το 3ο μνημόνιο, μέτρα τα οποία θα τους εξοντώσουν, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος της ΠΑΣΥ Νίκος Αγγέλου.
Την Τετάρτη 22 Ιουλίου τα μέλη του ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του ΟΓΑ στην Τρίπολη, όπου θέλησαν να δώσουν μιαμαχητική  απάντηση ενάντια στο 2ο πακέτο μέτρων στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  που έχει και  την πλήρη στήριξη των ΝΔ,  ΠαΣοΚ  και Ποταμιού.
Η ΠΑΣΥ μέσα από μαζικούς αγώνες διεκδικεί τη διασφάλιση και τη συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών, εξασφαλίζοντας πετρέλαιο, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ρεύμα για τους αγρότες και ζωοτροφές για τους κτηνοτρόφους, καθώς και την ασφάλεια των αγροτών και την πρόσβασή τους στην Υγεία.
Πιο συγκεκριμένα, ζητούν:
     ● Να εξασφαλίσει η κυβέρνηση την πληρωμή των όλων προϊόντων από εμπόρους και βιομηχανίες και άμεσα των νωπών, σιτηρών, γάλα, κρέας.

     ● Την εξασφάλιση προστασίας από κατασχέσεις σε σπίτια και χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο».
     ● Όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να έχουν απρόσκοπτη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα αν έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ ή όχι. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα.
      ● Καμιά διακοπή ρεύματος, (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις αφού εξαιτίας των κλειστών τραπεζών δεν μπορούν να εξοφληθούν οι λογαριασμοί.
      ● Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε διάφορες οφειλές προς δημόσιους φορείς. (ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ κλπ). Να «παγώσουν» τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι.
Ο κ. Αγγέλου αναφέρθηκε στα δεινά τα οποία θα προκαλέσει το 3ο αυτό μνημόνιο, καθώς η κυβέρνηση φορτώνει στον λαό το νέο δάνειο ύψους 86 δισ. και τα μέτρα-φωτιά που το συνοδεύουν, όπως η παραπέρα μείωση του λαϊκού εισοδήματος, η φοροκαταιγίδα, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, η μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ στη λαϊκή κατανάλωση, στην εισφορά αλληλεγγύης και άλλα.
 Χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, τα άλλα λαϊκά στρώματα, ήδη βιώνουν πρόσθετα προβλήματα εξαιτίας των κλειστών τραπεζών που αποφάσισαν η κυβέρνηση και οι εταίροι της στην ΕΕ.
Από εφέτος βρίσκεται σε ισχύ η νέα ΚΑΠ η οποία, σε συνδυασμό με τους όρους που περιέχονται στο τρίτο μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελεί ουσιαστικά ένα από τα εργαλεία μέσω του οποίου η ΕΕ των μονοπωλίων και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών απελευθερώνουν τον ανταγωνισμό, επιταχύνουν τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες εκτός παραγωγής, στο ξεκλήρισμα, στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση , πρόσθεσε.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βιώνουν μια τραγωδία με κίνδυνο να χάσουν την παραγωγή τους ή να μην πληρωθούν ποτέ εξαιτίας έλλειψης ρευστότητας από τις κλειστές τράπεζες. Πρέπει να σταματήσει η κυβέρνηση να σπέρνει αυταπάτες και να πάρει άμεσα μέτρα, υπογράμμισε.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.