ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΗ Ν.Δ.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά και τον ορισμό του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ως υπηρεσιακού προέδρου, είχε ανακοινώσει ότι θα είναι παρών στις εξελίξεις περί τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα στον Τύπο που κάνουν λόγο περί της βούλησής του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. 
Με δελτίο Τύπου την Τρίτη 21 Ιουλίου ο κ. Τατούλης παρεμβαίνει ως προς τη διαδικασία με την οποία θα προκύψει ο νέος πρόεδρος του κόμματος, επισημαίνοντας ότι μόνο από τον λαό, δηλαδή από τη βάση, μπορεί να εκλεγεί ένας ηγέτης στη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος πρέπει να έχει ευρεία αποδοχή και να διασφαλίζει «την εντιμότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια» για τον λαό.
Ακόμη, στο δελτίο Τύπου επιτίθεται στον Ευ. Μεϊμαράκη επειδή, όπως αναφέρει, «προσέβαλε τους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και τον τέως πρόεδρο του κόμματος χαρακτηρίζοντας ως ''αγοραία'' την ψήφο τους, με την οποία μάλιστα αναδείχτηκε ο προηγούμενος ηγέτης της παράταξης, επιδιώκοντας να οδηγήσει την ΝΔ σε μια σκοτεινή περίοδο κυριαρχίας των μηχανισμών».
Τέλος, ο Πέτρος Τατούλης προκρίνει τον «άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό» ως μοναδική πολιτική ατζέντα για τη Νέα Δημοκρατία ως προς την επιλογή του επικεφαλής της ΝΔ.
Διαβάστε το δελτίο Τύπου
«Άδολος, Ακομμάτιστος Πατριωτισμός: Τα συστατικά της Νέας Δημοκρατίας σε μια Νέα Ελλάδα»
Απευθυνόμενος στα πρόσωπα του πολιτικού κατεστημένου του κόμματος  που οδήγησαν την παράταξη στο χαμηλότερο σημείο της ιστορίας της, ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατέθεσε χθες το όραμα του για τον ενταφιασμό της ελπίδας ενός ολόκληρου λαού.
Σε μια εποχή που η κοινωνία απενοχοποιημένη διεκδικεί την συμμετοχή της στην λήψη των αποφάσεων, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με περισσό κουτσαβακισμό προσέβαλε τους ψηφοφόρους της ΝΔ και τον τέως πρόεδρο του κόμματος χαρακτηρίζοντας ως «αγοραία» την ψήφο τους, με την οποία μάλιστα αναδείχτηκε ο προηγούμενος ηγέτης της παράταξης, επιδιώκοντας να οδηγήσει την ΝΔ σε μια σκοτεινή περίοδο κυριαρχίας των μηχανισμών.
Η διαδικασία εκλογής προέδρου στην ΝΔ, μετά την συντριπτική φωνή του Ελληνικού λαού στο πρώτο δημοψήφισμα που έγινε στη χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια πριν από λίγες μόλις μέρες, μπορεί να γίνει μόνο από το λαό, διαδικασία που αποτελεί και την μόνη δημοκρατική επιλογή για την πορεία του τόπου.
Ο άδολος και ακομμάτιστος πατριωτισμός, που αναζητά διέξοδο κάθε φορά που δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν τις επιλογές τους, είναι η ατζέντα της επόμενης ημέρας για την επιλογή του επικεφαλής της ΝΔ. Μακριά από ψευτομαγκιές και δαχτυλίδια της εξουσίας. Μακριά από συναλλαγές και καθεστωτικού τύπου μεθοδολογίες συντήρησης και αποξένωσης των πολιτών, το τρίπτυχο αυτό μπορεί να θωρακίσει ένα νέο ενωτικό μέτωπο στην κεντροδεξιά.
Ένα Ευρωπαϊκό ενωτικό μέτωπο με τις αρχές που έκαναν την ΝΔ το ιστορικό κόμμα που οδήγησε τη χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Την εντιμότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια που μόνο ένας ηγέτης με ευρεία πολιτική αποδοχή μπορεί να διασφαλίσει για το λαό. Γιατί ο τόπος χρειάζεται αντιπολίτευση με κυβερνητικό πλάνο και ορίζοντα και ένα πολιτικό σύστημα που παράγει μακρόπνοο σχεδιασμό στην βάση μιας κοινής πατριωτικής συνισταμένης.
Η ΝΔ πρέπει λοιπόν να γίνει ο οδηγός της προσπάθειας αυτής και όχι ένα υπηρεσιακό κόμμα με υπηρεσιακό αρχηγό δεκανίκι. Η ΝΔ χρειάζεται να αναπτύξει και να προάγει ένα κυβερνητικό μοντέλο μέσα από διαδικασίες που θα προσφέρουν στην παράταξη ένα νέο όραμα στο πρόσωπο ενός έντιμου ηγέτη. Γιατί ο τόπος δεν έχει αντοχή για άλλα χαμένα χρόνια.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.