ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ - Μεγάλη πτώση αναμένεται στις βάσεις των ΑΕΙ

Σημαντική πτώση στις βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ της χώρας αναμένεται να σημειωθεί φέτος, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις. Παράλληλα, θα διευρυνθεί το χάσμα ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια. 
Συγκεκριμένα, στις ιατρικές σχολές η πτώση θα είναι από 180 έως 600 μόρια, στις νομικές από 500 έως 750, στους χημικούς μηχανικούς από 500 έως 1.000. Όπως επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εκπαιδευτικός αναλυτής Στρατής Στρατηγάκης, οι παράγοντες που καθορίζουν σε γενικές γραμμές τις βάσεις είναι τρεις: Ο αριθμός των εισακτέων, οι επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις και οι προτιμήσεις τους, όπως αυτές αποτυπώνονται στα μηχανογραφικά τους δελτία. Φέτος, ωστόσο, θα πρέπει να προστεθούν ακόμη δύο: τα πιο αυστηρά κριτήρια στις μετεγγραφές και η οικονομική ανασφάλεια που προκάλεσε στις οικογένειες ο έλεγχος των κεφαλαίων.
Έτσι, η ιδιαίτερη δυσκολία των θεμάτων φέτος συμπιέζει προς τα κάτω τις βάσεις στις δημοφιλείς σχολές, ενώ η μείωση των εισακτέων κατά 1.960 προκαλεί ανοδικές τάσεις.....

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.