ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

οικονομία

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Β - Στήνουν τον Γιάνη Βαρουφάκη στη σέντρα!


Στήνουν τον  Γιάνη Βαρουφάκη στο... εκτελεστικό απόσπασμα

Στο… εκτελεστικό απόσπασμα στήνουν τον Γιάνη Βαρουφάκη τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τις νέες αποκαλύψεις για το σχέδιο Β. 

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως για παράλληλο τραπεζικό σύστημα, για υποκλοπή από χάκερ – συνεργάτη του πρώην υπουργού και στο βάθος… δραχμή, έχουν προκαλέσει πολιτικό σάλο. Η κυβέρνηση και ο ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζουν» τον πρώην υπουργό ενώ ήδη ακούγονται φωνές για σοβαρές ποινικές ευθύνες που μπορεί να υπάρχουν και που πρέπει να ερευνηθούν από τη δικαιοσύνη.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αυλωνίτου η οποία χαρακτήρισε τον κ. Βαρουφάκη «Αλίκη Βουγιουκλάκη της πολιτικής» και ζήτησε έρευνα για τα καταγγελλόμενα.
Αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, δήλωσε ότι δεν γνώριζε κανείς τις κινήσεις και τις προσωπικές απόψεις του κ. Βαρουφάκη.
Πάντως, η κυβέρνηση επισήμως δεν έχει τοποθετηθεί για τις νέες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Φαίνεται όμως ότι ο πρώην υπουργός αποτελεί πλέον «κόκκινο πανί» και μπορεί να λειτουργήσει ως «Ιφιγένεια» παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγε για τον είχε χαρακτηρίσει σημαντικό κεφάλαιο για την Ελλάδα. Πλέον τίθεται σοβαρό θέμα τόσο για τον πρώην υπουργό όσο και για την κυβέρνηση παρά τις προσπάθειες αποστασιοποίησης από τα σχέδια του κ. Βαρουφάκη.

Απαντήσεις
Μέσω twitter απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο άρθρο της "Καθημερινής της Κυριακής", σύμφωνα με το οποίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε plan B για παράλληλο νόμισμα σε περίπτωση που οι δανειστές αποφάσιζαν να κλείσουν τις τράπεζες και για υποκλοπή των ΑΦΜ των Ελλήνων φορολογουμένων.
Επιχειρώντας να διαψεύσει το δημοσίευμα, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει (σ.σ. στα αγγλικά) στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:
"Ώστε, προσπάθησα να υποκλέψω τα ΑΦΜ Ελλήνων πολιτών; Είμαι εντυπωσιασμένος από τη φαντασία εκείνων που με δυσφημούν".
Με άλλη ανάρτησή του, ο Γιάνης Βαρουφάκης απευθύνεται στην "τρόικα εσωτερικού" -όπως γράφει- και παραπέμποντας στις δηλώσεις που είχε κάνει κατά την παράδοση του υπουργείου στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την επομένη του δημοψηφίσματος, σημειώνει ότι τότε είχε αναφερθεί "επισήμως στην ενσωμάτωση συστήματος πληρωμών στο Taxisnet".
Ο πρώην ΥΠΟΙΚ παραθέτει, μάλιστα, στο twitter και το σχετικό απόσπασμα από την τότε τοποθέτησή του:
"Προχωρώ σε κάτι το οποίο ακούγεται τεχνοκρατικό αλλά δεν είναι. Έχει μεγάλη σημασία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει αρχίσει να επεξεργάζεται τρόπους με τους οποίους το taxisnet μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω από αυτό που είναι, να γίνει ένα σύστημα πληρωμών και προς τρίτους, ένα σύστημα το οποίο αυξάνει την αποτελεσματικότητα και ελαχιστοποιεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους πολίτες και προς τις επιχειρήσεις”.
«Δεν θα ασχοληθώ άλλο με ευφάνταστα δημοσιεύματα που έφτασαν στο αποκορύφωμά τους να λένε ότι ο υπουργός Οικονομικών σκόπευε να υποκλέψει τα ΑΦΜ των πολιτών , τα οποία έχει στη διάθεσή του έτσι κι αλλιώς. Το μόνο που έχω να πω στην τρόικα εσωτερικού είναι: επιλέξτε όποιο φόρουμ,  όποιο δικαστήριο, όποια αρένα θέλετε. Θα είμαι εκεί να υπερασπιστώ 5 μήνες αγώνων. Εσείς;» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Star για το δημοσίευμα που ανέλυε το φερόμενο Plan B του πρώην υπουργού.
Πολιτικός σάλος
Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της ζητά να απαντήσει η κυβέρνηση στο θέμα καθώς "οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος για τη διακρίβωση των όποιων ευθυνών".
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος για τη διακρίβωση των όποιων ευθυνών.
Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει πειστικά στον ελληνικό λαό. Τι ακριβώς έγινε τους πρώτους 6 μήνες της διακυβέρνησης; Ποιο ήταν το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης; Τι ετοίμαζαν ως εναλλακτική λύση, ποιος την είχε χρεωθεί και ποιος την παρακολουθούσε; Πότε κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε στην ουσία εναλλακτική και ότι ένα grexit θα είχε ολέθριες συνέπειες για τη χώρα
Πρέπει επίσης η κυβέρνηση να μας διευκρινίσει.
Αληθεύει ότι συγκεκριμένη ομάδα του υπουργείου Οικονομικών είχε αναλάβει να εκπονήσει το εφεδρικό σχέδιο;
Αληθεύει ότι σχεδίαζαν να εφορμήσουν στο εθνικό Νομισματοκοπείο και ότι πράγματι ετοίμαζαν παράλληλο νόμισμα με υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων;
Αληθεύει ότι ετοίμαζαν έκδοση IOUs (υποσχετικές πληρωμής του δημοσίου) ως το πρώτο βήμα προς το grexit;
Κρίσιμα ερωτήματα που χρήζουν πειστικής απάντησης προς τον ελληνικό λαό.
Η Νέα Δημοκρατία θα πραγματοποιήσει αύριο ειδική σύσκεψη για τα μεγάλα αυτά ζητήματα που έχουν προκύψει και τον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλει ώστε να χυθεί άπλετο φως στην σκοτεινή αυτή ιστορία.
Διότι δεν δημιουργείται έλλειμμα μόνο στην οικονομία, αλλά πρώτα απ’ όλα στην ίδια τη Δημοκρατία μέσα στη χώρα, καθώς και έλλειμμα αξιοπιστίας προς τα έξω.
Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη μέσω twitter αναρωτήθηκε αν έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης.
Ποτάμι: Για γέλια και για κλάματα
Από την πλευρά του, ο Ποτάμι κατηγορεί τον Γιάνη Βαρουφάκη πως "έπαιζε τον μαύρο hacker και σχεδίαζε κλοπές ΑΦΜ, λέγοντας ψέμματα στους πολίτες". Καλεί μάλιστα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει αν "όλα αυτά τα παρακρατικά είχαν την έγκρισή του και γιατί τα ανέχτηκε".

Η ανακοίνωση του Ποταμιού: 
Διαβάζοντας το "σχέδιο Βαρουφάκη" για την επιστροφή στη δραχμή, δεν ξέρεις αν πρέπει να οργιστείς ή να γελάσεις. Ο κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, "έπαιζε" τον μαύρο hacker, σχεδίαζε κλοπές ΑΦΜ, έστηνε δηλαδή το κράτος της δραχμής λέγοντας ψέματα στους πολίτες ότι αγωνιζόταν για μια συμφωνία με την Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό αν όλα αυτά τα παρακρατικά είχαν την έγκρισή του και γιατί τα ανέχτηκε. "Θυμίζουμε" ότι όταν το Ποτάμι διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Χάρη Θεοχάρη κατήγγειλε τους σχεδιασμούς Βαρουφάκη για τη δραχμή, είχε απειληθεί από τους κυβερνητικούς με παρέμβαση Εισαγγελέα.
Με τα hacking του Βαρουφάκη από τη μια, τα ριφιφί του Λαφαζάνη στο Νομισματοκοπείο από την άλλη, αναρωτιέσαι αν έχεις να κάνεις με ερασιτέχνες υπουργούς ή ερασιτέχνες σεναριογράφους αστυνομικών ταινιών. Με τέτοιες "προσωπικότητες" δεν είναι να απορεί κανείς πώς φθάσαμε εδώ. Μάλλον πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που δεν μας συνέβησαν χειρότερα.
Την επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης περιμένει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην σιωπά ούτε να κρύβεται πίσω από πράξεις ή παραλείψεις υπουργών και συνεργατών του που λίγους μήνες πριν ο ίδιος χαρακτήριζε "σημαντικό κεφάλαιο" της διαπραγμάτευσης.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ 
Με τα σημερινά δημοσιεύματα της Καθημερινής, έρχονται στο φως πρόσθετες και ιδιαίτερα ανησυχητικές πληροφορίες για την προετοιμασία και υλοποίηση του Plan B και του σχεδίου για το Grexit.
Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι με εντολή Τσίπρα και εκτέλεση Βαρουφάκη, υπήρξε ένας εφιαλτικός σχεδιασμός, καθώς και ενδεχόμενη συνέργεια σε ποινικά κολάσιμες πράξεις σχετικά με το νόμισμα και την οικονομία της χώρας, με αδίστακτες μεθοδεύσεις.
Μπροστά τους τα σχέδια Λαφαζάνη για εισβολή στο Νομισματοκοπείο ωχριούν.
Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης, αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.
Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί πια να σιωπά, ούτε να κρύβεται πίσω από πράξεις ή παραλείψεις Υπουργών και συνεργατών του, τους οποίους λίγους μήνες πριν τους χαρακτήριζε «σημαντικό κεφάλαιο» της διαπραγμάτευσης. Οφείλει να απαντήσει ευθέως και με ειλικρίνεια στην ερώτηση της Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά και να ενημερώσει τη Βουλή και το λαό, για το ποιοι ήταν οι σχεδιασμοί αυτοί, αν υπήρξαν πράγματι προπαρασκευαστικές πράξεις, αν είχε αρχίσει να εκτελείται το εν λόγω σχέδιο και τελικά με ποίου εντολή αυτό εκπονήθηκε. Οφείλει, τέλος, να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα, γιατί οι πολίτες πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.