ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο "γήπεδο" του Αλέξη...

  • Έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο αποφάσισε η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
  • Αριστερή Πλατφόρμα: Η σύγκληση συνεδρίου το Φθινόπωρο δεν έχει απολύτως κανένα νόημα
  • Δ. Βίτσας: Η έξοδος από το ευρώ είναι ένα προβληματικό σχέδιο
  • Π. Σκουρλέτης: Το σενάριο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα θα ήταν καταστροφικό

Σε τεταμένο κλίμα και χωρίς να χρειαστεί να γίνει καταμέτρηση των ψήφων, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν στη χθεσινή 12ωρη συνεδρίαση, τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου τον Σεπτέμβριο, όπως είχε προτείνει στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα απορρίφθηκε η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας για διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου και ταυτόχρονο πάγωμα των συνομιλιών με τους δανειστές για τη νέα τριετή συμφωνία.

Νωρίτερα, η πλευρά Λαφαζάνη είχε δει τα μέλη της ομάδας των 53+, στην οποία ανήκουν ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης και ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, να στηρίζουν την πρόταση Τσίπρα, αλλά και στελέχη της -όπως ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος Αλέκος Καλύβης και τρία ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες- να αποκηρύσσουν τη σκληρή γραμμή που οδηγεί στη διάσπαση και να τάσσονται υπέρ του συνεδρίου το φθινόπωρο.

Παράλληλα, η παραίτηση των 17 μελών της Κ.Ε. που ανήκουν στην ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι, ο οποίος προχθές είχε παραιτηθεί από την Πολιτική Γραμματεία, αποδυνάμωσε ακόμη περισσότερο την ομάδα των στελεχών που αντιδρούν στη συμφωνία. Μάλιστα οι τρεις βουλευτές της ΚΟΕ (Κοδέλας, Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου) θα ανεξαρτητοποιηθούν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία με 159 βουλευτές.

Την πλάστιγγα υπέρ της εισήγησης Τσίπρα έγειρε και η πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος το Σαββατοκύριακο. Έτσι οι «σκληροί» της Αριστερής Πλατφόρμας θα λύσουν τους λογαριασμούς τους με την ηγεσία στο επικείμενο συνέδριο το οποίο ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «κοροϊδία».

Στο μεσοδιάστημα, όπως όλα δείχνουν, θα καταψηφίσουν στη Βουλή τη συμφωνία όταν και εάν αυτή έρθει προς έγκριση, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ και αναγκάζοντας τον Πρωθυπουργό να βγάλει τον επόμενο λαγό από το καπέλο που ακούει στο όνομα εκλογές το φθινόπωρο, αφού -όπως είπε ο ίδιος χθες το πρωί- «την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη θα τη ρίξουν αριστεροί επειδή κατά τη γνώμη τους δεν ήταν τόσο αριστερή»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.