ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Τα αποτελέσματα του Eurogroup

Με το σταγονόμετρο δίδονται οι πληροφορίες από το κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης 7 Ιουλίου, το οποίο ολοκληρώθηκε ύστερα από τρεις ώρες συνομιλιών, περίπου στις 17:40 ώρα Ελλάδος. Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, δεν έφερε κάποιο νέο έγγραφο, ωστόσο οι προτάσεις της αναμένεται να κατατεθούν.
Ντάισελμπλουμ - Γιουνκέρ: Δεν ήρθε ο κ. Τσίπρας με νέο έγγραφο, δεν είπε κάτι διαφορετικό. Αναμένουμε νέες προτάσεις και αίτημα για χρηματοδότηση.
Αυτό δήλωσαν ο πρόεδρος του Eurogroup και ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Σε νέα τηλεδιάσκεψη το πρωί της Τετάρτης θα εξεταστεί το ελληνικό αίτημα για βοήθεια από τον ESM, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας του Eurogroup.
Ο Ολλανδός αξιωματούχος τόνισε ότι το Eurogroup αναμένει νέα ελληνική επιστολή με συγκεκριμένη λίστα προτάσεων.
Η επιστολή αυτή ενδέχεται να φτάσει στα χέρια των αξιωματούχων, ενδεχομένως και εντός των ωρών.
Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ολοκληρώθηκε δίχως, προφανώς, να παρθεί κάποια απόφαση, ενώ τώρα το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 ώρα Ελλάδος, η οποία πιθανόν να καθυστερήσει, λόγω των πολλών επαφών που έχουν οι δανειστές μεταξύ τους, αλλά και με την ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Γ. Ντάισελμπλουμ, αλλά και νέα τριμερή συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Ακόμη, λίγο μετά τις 17:30 ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα απευθυνθεί την Τετάρτη το πρωί (10:45 ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Όπως μεταδίδει το in.gr, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να εξηγήσει στους ευρωβουλευτές τις θέσεις της Αθήνας μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 
Η ομιλία του θα γίνει στον απόηχο της ομιλίας του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην Ολομέλεια. Ο πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε την Αθήνα και τον Έλληνα πρωθυπουργό «να μας εξηγήσει σε τι είπαν ''όχι'' οι Έλληνες», βλέποντας επίσης την «μπάλα στο γήπεδο της Ελλάδας» για επανέναρξη των συνομιλιών. 
«Στο γερμανικό Τύπο διαβάζω διάφορα πως έχω εξαφανιστεί» είπε ο Γιουνκέρ ενώπιον της Ολομέλειας. «Δεν είπα τίποτε μετά το βράδυ της Κυριακής, και πιστεύω ότι κάποιες φορές θα έπρεπε να περιμένουμε πριν μιλήσουμε, και για αυτό ήρθα εδώ, στην Ευρωβουλή, να μιλήσω επειδή εδώ είναι το σπίτι της Δημοκρατίας» εξήγησε.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.