ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

αυτοδιοίκηση

« Ας αφήσει ο κ. Αναστασόπουλος την ενασχόλησή του με ανούσια επικοινωνιακή και ας ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.»

orkomosia tsoni27Πυροτεχνηματικές χαρακτηρίζει τις πρόσφατες  δηλώσεις, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και αφορούσαν συγκεκριμένο περιστατικό μεταξύ του δημάρχου και της της Προέδρου τοπικής κοινότητας Χατζή.
Ο κ. Τσώνης σε δήλωση του αναφέρει:

«Για λόγους αποκατάστασης της αλήθειας αναγκάζομαι να απαντήσω στις πυροτεχνηματικές δηλώσεις του κ. Αναστασόπουλου, περί δήθεν ανάρμοστης συμπεριφοράς μου, που δημοσιεύθηκαν σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά. Και λέω αναγκάζομαι, καθώς για κανέναν κάτοικο αυτού του δήμου δεν αποτελεί προτεραιότητα η πληροφόρησή του για ένα ζήτημα άσχετο με την καθημερινότητά του, την ποιότητα ζωής του και τη Διοίκηση του τόπου.
Αρχικά, για την ουσία της υπόθεσης θα πρέπει να διευκρινίσω τα εξής: το όλο περιστατικό εκτυλίχθηκε μεταξύ εμού και της Προέδρου τοπικής κοινότητας Χατζή, εκτός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου και πριν την έναρξη της συνεδρίασης, όταν εγώ κινήθηκα προς το μέρος της προτάσσοντας το χέρι μου με φιλική διάθεση για να την χαιρετίσω, σε αντίθεση με την κ. Βαμβακά η οποία όλως απαξιωτικά και προσβλητικά μου γύρισε ανερυθρίαστα την πλάτη, ψιθυρίζοντας απαράδεκτα λόγια αποστροφής. Ήταν εκείνη η στιγμή όπου μη ελέγχοντας τον εκνευρισμό μου, ανταπάντησα με αυτή τη φράση. Παρ’ ότι ήταν μια καθαρά διαπροσωπική στιγμή και δεν ήμουν υποχρεωμένος να το πράξω, κατά την έναρξη της συνεδρίασης εξέφρασα τη συγγνώμη μου προς την Πρόεδρο της κοινότητας ενώπιον του Σώματος.
Χωρίς να κάνω προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος, θα πρέπει να αναφέρω ότι η κ. Βαμβακά, υποκινούμενη ή όχι από τον κ. Αναστασόπουλο, αποτελεί μία ιδιάζουσα περίπτωση ανθρώπου, σίγουρα προκατειλημμένη ενάντια στη δημοτική αρχή, έναντι της οποίας έχει ακραίες αντιδράσεις και φανατισμένες απόψεις. Κανείς δεν θα ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο καταφέρθηκε ενάντια των δικαστών εντός της αιθούσης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας κατά την ανακήρυξη του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών με την οποία ο συνδυασμός με τον οποίο εξελέγη Πρόεδρος, έχασε τις εκλογές.
Ο κ. Αναστασόπουλος είναι ο τελευταίος που δικαιούται να καταγγέλλει ως ανάρμοστη τη δική μου συμπεριφορά καθώς είναι γνωστό πως η δική του συμπεριφορά, ουκ ολίγες φορές πλέει πλησίστια προς ρήξη με το θεσμικό ρόλο του δημοτικού συμβουλίου, προκαλώντας επανειλημμένως αναιτιολόγητη ένταση, με απώτερο στόχο τη διάλυση των συνεδριάσεων και την, κατ’ αυτόν, έκθεση του Δημάρχου στα μάτια των δημοτών. Και αυτά προκύπτουν εύκολα από μια απλή ανάγνωση των τηρούμενων Πρακτικών των συνεδριάσεων αυτών. Και είναι άλλες τόσες οι περιπτώσεις όπως π.χ. σε συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, όπου με ανάρμοστα και ειρωνικά σχόλια καταφέρεται εναντίον μου, χωρίς ποτέ όλα αυτά να έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Αναστασόπουλος την ενασχόλησή του με ανούσια επικοινωνιακή τακτική και αναφορές σε παροιμίες και ας ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.