ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Καταγγελία Π. Κωνσταντινέα για παρέμβαση του Χ. Βγενή στη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος

konstantineas bgenis“Είναι ντροπή να γίνεται παρέμβαση στη λειτουργία του Λιμενικού  Σώματος από έναν δημοτικό σύμβουλο, ο οποίος αντιλαμβάνεται εαυτόν ως “Σερίφη” της Παραλίας της Καλαμάτας. Ενημέρωσα το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα, για τη δράση του εν λόγω κυρίου, σεβόμενος το θεσμό της δημοτικής αρχής και το πρόσωπο του Δημάρχου, καθώς επίσης και τα ανώτερα κλιμάκια της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος. ” Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας για τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Χάρη Βγενή, ο οποίος, όπως επισημαίνει ο κ. Κωνσταντινέας, με ανεπίτρεπτο και πολιτικά ανάρμοστο τρόπο, απεργάστηκε σχέδιο εξοστρακισμού ανωτάτου Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος της πόλης μας.
Αναλυτικά η πλήρης δήλωση του κ. Κωνσταντινέα:
Αποτελεί άξιο απορίας και προβληματισμού για το Δήμο Καλαμάτας, η παρουσία σε καίρια θέση ενός δημοτικού συμβούλου και συγκεκριμένα του κ. Βγενή Χαράλαμπου (ΧΑΡΗ), ο οποίος, με ανεπίτρεπτο και πολιτικά ανάρμοστο τρόπο, απεργάστηκε σχέδιο εξοστρακισμού ανωτάτου Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος της πόλης μας.
Ο προαναφερθείς, με τρόπο που δεν αρμόζει σε εκλεγμένο από τον κόσμο της Καλαμάτας πρόσωπο, παρενέβη ανάρμοστα σε εμένα προσωπικά καθώς και στις εργασίες του πολιτικού μου γραφείου, σε θέματα εκτός της αρμοδιότητάς του, προσπαθώντας να υφαρπάξει τυχόν πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο “αρεσκείας” του εν λόγω αξιωματικού από την Κυβέρνηση.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι πλέον μοναδικό κριτήριο επιλογής των Αξιωματικών σε σημαντικές θέσεις, είναι η αμερόληπτη και ορθή άσκηση των καθηκόντων τους, δίχως κομματικές και χρωματικές προτιμήσεις.
Είναι ντροπή να γίνεται παρέμβαση στη λειτουργία του Λιμενικού  Σώματος από έναν δημοτικό σύμβουλο, ο οποίος αντιλαμβάνεται εαυτόν ως “Σερίφη” της Παραλίας της Καλαμάτας. Ενημέρωσα το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα, για τη δράση του εν λόγω κυρίου, σεβόμενος το θεσμό της δημοτικής αρχής και το πρόσωπο του Δημάρχου, καθώς επίσης και τα ανώτερα κλιμάκια της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος.
Καλό θα ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Βγενής να επικεντρωθεί στη σωστή τέλεση των καθηκόντων του, όπως την ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης και την εφαρμογή του προγράμματος ISPS για την ανάπτυξη του Λιμανιού, και όχι να ασχολείται με θέματα πέραν των αρμοδιοτήτων του, που θυμίζουν κομματικές μεθόδους  παλαιάς κοπής.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.