ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας στηρίζει Τσίπρα

suriza messinias0«Η νεολαία θα πρέπει να είναι παρούσα και να αντιστρέψει το κλίμα, να επαναφέρει τα όνειρα έχοντας ως γνώμονα την σύγκρουση με υποτελείς νοοτροπίες. Έτσι λοιπόν, εμείς, οι νέοι και οι νέες, μια χαμένη γενιά που δημιουργήθηκε από το παλιό πολιτικό σύστημα, οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι μαζί με κάθε κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να αντισταθεί στηρίζοντας την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας, η οποία δημιούργησε τις πρώτες ρωγμές στον Ευρωπαϊκό νεοφιλελευθερισμό, αφυπνίζοντας τα έθνη και ενώνοντάς τα κατά των πολιτικών λιτότητας.»Αυτό  τονίζει σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας παίρνοντας θέση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει και στηρίζοντας ενεργά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας αναφέρει:
«Στις 25 Ιανουαρίου 2015 , η ριζοσπαστική αλλαγή που επήλθε στην Ελλάδα και έριξε σπόρο στην Ευρώπη μέσω της ανάδειξης αριστερής κυβέρνησης για πρώτη φορά στην διακυβέρνηση της χώρας, σε συνδυασμό με τις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, έφερε αέρα αλλαγής και ελπίδας σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες.
Στο εξάμηνο που ακολούθησε αποκαλύφθηκε ο Γερμανοκρατούμενος νεοφιλελεύθερος και βαθειά αντιδημοκρατικός χαρακτήρας της Ευρώπης. Στις πολιτικές αυτές που αποδεδειγμένα είναι καταστροφικές ο ελληνικός λαός έδωσε την απάντησή του και την στήριξή του στο τέλος των πολιτικών λιτότητας και εξουσιοδότησε μέσω του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος του Ιουλίου την κυβέρνηση να εντείνει τις πιέσεις για ένα δίκαιο αγώνα.
Παρόλα αυτά, ο αρνητικός για την Ελλάδα συσχετισμός δύναμης και οι εκβιαστικές απειλές των δανειστών για χάρη των υπερκερδών της Γερμανίας απεδείχθησαν μεγαλύτερες της ευημερίας των λαών της Ευρώπης και σε συνδυασμό με την απειρία και τα λάθη, επί των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης, επήλθε ένα μνημόνιο – συμφωνία που μόνο ελπιδοφόρο για το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι.
Όμως η ελπίδα δεν χάθηκε με μία μάχη. Σε ένα δυσμενές καπιταλιστικό περιβάλλον μία κυβέρνηση αριστεράς μπορεί να δώσει όλες τις υπόλοιπες μάχες κατά του κατεστημένου διαφθοράς που έχει διαποτίσει το σύνολο των δομών της ελληνικής κοινωνίας. Μία διακυβέρνηση με διαφορετικά ιδανικά από όσες πολιτικές παρατάξεις κατέστρεψαν τα ιδανικά μας ως λαό, μία διακυβέρνηση που όντως διαπραγματεύεται και προσπαθεί να βρει τρόπους να πολεμήσει τον πλούτο και τα προνόμια λίγων που επί χρόνια ρίζωσαν και αποσάρθρωσαν την Ελληνική κοινωνία. Να ελαφρύνει τους αδύναμους μέσω ισοδυνάμων μέτρων με αναδιάρθρωση του πλούτου και των υποδομών του κράτους.
Η νεολαία θα πρέπει να είναι παρούσα και να αντιστρέψει το κλίμα, να επαναφέρει τα όνειρα έχοντας ως γνώμονα την σύγκρουση με υποτελείς νοοτροπίες. Έτσι λοιπόν, εμείς, οι νέοι και οι νέες, μια χαμένη γενιά που δημιουργήθηκε από το παλιό πολιτικό σύστημα, οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι μαζί με κάθε κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να αντισταθεί στηρίζοντας την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας, η οποία δημιούργησε τις πρώτες ρωγμές στον Ευρωπαϊκό νεοφιλελευθερισμό, αφυπνίζοντας τα έθνη και ενώνοντάς τα κατά των πολιτικών λιτότητας.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.