ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Το χρονοδιάγραμμα και οι συμμαχίες των εκλογών

Όπως φαίνεται, το χρονοδιάγραμμα των εκλογών έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει, εν μέσω μεγάλων αντεγκλήσεων, σκηνικών διάσπασης και ανοιχτής ρήξης, αλλά και με φόντο τις προοπτικές συμμαχιών ανάμεσα στα μικρότερα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου.
Το Σαββατοκύριακο κορυφώθηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και ανάμεσα στην τελευταία και στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έκανε εκλογές «στα μουλωχτά», δίχως να ενημερώσει τη Βουλή, προκαλώντας την αντίδραση του τελευταίου ο οποίος τη χαρακτήρισε «λάθος επιλογή». Ενώ θερμή αναμένεται να είναι η εβδομάδα ως προς τις επιτροπές που η κυρία Κωνσταντοπούλου επιμένει να συνεδριάσουν στη Βουλή...
Ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του και το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου επέστρεψε την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Μεϊμαράκης, απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο, είπε ότι «υπάρχει ακόμη χρόνος για εθνική συνεννόηση», εννοώντας ότι επιθυμεί και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου, πριν από τη διάλυση της Βουλής, ώστε να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία για σχηματισμό κυβέρνησης.
Στις 13:00, ο Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε τον αρχηγό του τρίτου κόμματος, δηλαδή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, προκειμένου να του αναθέσει τη διερευνητική εντολή.
Η εντολή αυτή δεν αναμένεται να καρποφορήσει και έτσι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ή τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων, σε μια τελευταία προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης. Αν ούτε αυτό γίνει, την Παρασκευή 28 Αυγούστου θα ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κυρία Βασιλική Θάνου.
Αν γίνουν έτσι τα πράγματα, τότε η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 20ή Σεπτέμβρη, κάτι που επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην ΕΡΤ1: «Η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτό να είναι η 20ή Σεπτεμβρίου», είπε.
ΠαΣοΚ: ΣΤΟΧΟΣ, Η ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Την Κυριακή η Φώφη Γεννηματά απηύθυνε κάλεσμα στις δυνάμεις και στα πρόσωπα της Κεντροαριστεράς για συνεργασία και κοινά ψηφοδέλτια, βρίσκοντας ανταπόκριση από τον Γιώργο Παπανδρέου και τη ΔΗΜΑΡ.
«Στόχος μας είναι η ανασυγκρότηση, η ενότητα και η διεύρυνση του ΠαΣοΚ», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά τη Δευτέρα στο Mega.
ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Με άρθρο του στην ιστοσελίδα iskra, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος εξηγεί για ποιους λόγους στηρίζρι την κίνηση Λαφαζάνη και συντάσσεται με τη Λαϊκή Ενότητα.
Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΗ επισημαίνει: «Στηρίζω όλους όσους από το ΣΥΡΙΖΑ τίμησαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και καταψήφισαν και το τρίτο μνημόνιο για λόγους συνέπειας, ιδεολογικούς, ανθρωπιστικούς αλλά και σεβασμού σε όσους έμειναν πιστοί στις θέσεις με τις οποίες εκλέχθηκαν».

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
«Μας συνδέουν πολλά κοινά σημεία, τους συμπαθώ και νομίζω ότι με συμπαθούνε και εκείνοι, αλλά πολιτικά είμαστε πολύ μακριά», εξηγεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ερωτηθείς αν θα προσχωρήσει στη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη.
Και τούτο διότι η μεγάλη διαφορά τους έγκειται στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη: «Για αυτούς η επιστροφή στη δραχμή είναι θέμα ιδεολογίας» δηλώνει και συμπληρώνει «είναι σοσιαλιστές και ως εκ τούτου τους υποστηρίζω, αλλά τη δραχμή την είχαμε και στο παρελθόν και τότε η Ελλάδα δεν ήταν χώρα σοσιαλιστική», τόνισε. «Θεωρώ καλύτερο να μείνουμε στο ευρώ, αν και όχι πάση θυσία, αλλά σίγουρα δεν υιοθετώ πάση θυσία επιστροφή στη δραχμή, τα νομίσματα δεν είναι αυτοσκοπός. Η συμμετοχή μου στο νέο κόμμα δεν θα είχε νόημα», κατέληξε.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.