ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Προς πρόωρες κάλπες η χώρα

Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θεωρείται ειλημμένη για τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες των μεγάλων εφημερίδων της χώρας, που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, αλλά και όπως δείχνουν οι κινήσεις της κυβέρνησης να σταματήσει τις εργασίες της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, να αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ζητώντας τη συμμετοχή του στην «τετράδα» του προγράμματος, την απάντηση στις κινήσεις Λαφαζάνη αλλά και το μήνυμα στη Fraport για τα 14 αεροδρόμια της χώρας.
Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε από το βήμα της Βουλής: «Δεν θα είναι ίδιες οι εκλογές με αυτές του 2012, γιατί τώρα υπάρχει και συμφωνία, και υπάρχει και το πλαίσιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» είπε, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη διεξαγωγή πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης».
«Οι εκλογές είναι εκ των πραγμάτων αναγκαίες», εκτίμησε άλλωστε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. «Ο χωρισμός είναι μονόδρομος» με τους διαφωνούντες, συμπλήρωσε.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», ο σχεδιασμός των πρόωρων εκλογών έλαβε σάρκα και οστά σε κλειστή σύσκεψη το πρωί της Πέμπτης 20 Αυγούστου, καθώς η Αριστερή Πλατφόρμα παραδέχεται ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ως προς την ημερομηνία: το «Πρώτο Θέμα» αναφέρει ότι την Πέμπτη 20 Αυγοούστου ή την Παρασκευή 21 ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησής του, και οι εκλογές θα γίνουν 13 ή 20 Σεπτεμβρίου. Το in.gr, από την άλλη, αναφέρει ότι «η ακριβής ημερομηνία των εκλογών θα ανακοινωθεί αφού πρώτα διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που σχετίζονται αφενός με την υλοποίηση της συμφωνίας και την ψήφιση των προαπαιτούμενων πριν από την πρώτη αξιολόγηση και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος και αφετέρου με την οριστική επίλυση των προβλημάτων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, στόχος του Μαξίμου φέρεται να είναι να στηθούν οι κάλπες ει δυνατόν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.