ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

πολιτική

ΠΑΣΥ Μεσσηνίας: Τα ΠΟΠ και τα πράσινα άλογα

pasu“Κάποιοι πανηγυρίζουν για το ΠΟΠ! Για πια Π Ο Π και για πιες ευνοϊκές εξελίξεις μιλάνε όλοι αυτοί, που τόσα χρόνια μας ζαλίζουν με της ποιότητες και ποιοτικά χαρακτηριστικά.Όλα αυτά τα τερτίπια είναι για να μας αποπροσανατολίσουν, να μας πουλήσουν ελπίδες και στο τέλος να μας ξεκληρίσουν.” Επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Παναγροτική Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) για το ΠΟΠ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΣΥ:
«Ο λαός μας έχει πλήθος από παροιμίες, μια λοιπόν λέει: «αλλού με τρώει καλόγηρε και αλλού με ξύεις καημένε».
  • Όταν η αγροτική παραγωγή συρρικνώνετε μέσα από την ΚΑΠ της ΕΕ και την αντιαγροτική πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, εξυπηρετώντας όχι τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών αλλά των μεγαλοεξαγωγέων, των μεταποιητών και των μονοπωλίων που ψάχνουν φθηνές πρώτες ύλες για να θησαυρίζουν.
  • Όταν η λογική του «μαζί τα φάγαμε» γίνετε σημαία από τους κυβερνώντες, για να χειραγωγήσουν, να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη και να περάσει σα «δίκαιο» μέτρο η βάναυση φοροληστεία και τα άλλα αντιαγροτικά μέτρα σε βάρος των φτωχών αγροτών.
  • Όταν η Μεσσηνία παράγει 60 με 70 χιλιάδες τόνους ελαιόλαδο, και αυτό πωλείτε προς 3 ευρώ από τον παραγωγό, και φτάνει 10- 12 και 15 ευρώ στον καταναλωτή.
  • Όταν δεν μπορείς να καλλιεργήσεις τη γη σου, όχι γιατί είσαι ανίκανος για εργασία ή γιατί είναι άγονη, αλλά γιατί δεν βγάζεις ούτε τα βασικά έξοδα.
  • Όταν για να επιβιώσεις σαν αγρότης πρέπει να συγκεντρώσεις τεράστια περιουσία, πράγμα που αντικειμενικά οδηγεί σε εγκατάλειψη από σημαντική μερίδα συναδέλφων.
Κάποιοι πανηγυρίζουν για το ΠΟΠ!
Για πια Π Ο Π και για πιες ευνοϊκές εξελίξεις μιλάνε όλοι αυτοί, που τόσα χρόνια μας ζαλίζουν με της ποιότητες και ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Όλα αυτά τα τερτίπια είναι για να μας αποπροσανατολίσουν, να μας πουλήσουν ελπίδες και στο τέλος να μας ξεκληρίσουν.
Και για αυτούς που θα πουν ότι είμαστε αρνητικοί σε όλα, τους απαντάμε ναι είμαστε αρνητικοί σε όλα αυτά που μας ρημάζουν, για να βολεύονται όλοι αυτοί που στην τελική δεν έχουν καμιά σχέση με την παραγωγή. Η παραγωγή για τον αγρότη γίνεται στο χωράφι! Το λάδι της Μεσσηνίας και της Ελλάδας ήταν και είναι άριστο ίσος το καλύτερο παγκοσμίως. Όλα τα προηγούμενα χρόνια μας έλεγαν ότι θα μας σώσει η τυποποίηση, τώρα λένε θα μας σώσει το ΠΟΠ. Η αλήθεια είναι ότι παρά την αύξηση της τυποποίησης για τον αγρότη η κατάσταση έγινε πολύ χειρότερη! Η αλήθεια είναι πως και το ελαιόλαδο αποτελεί μια σπουδαία πρώτη ύλη της βιομηχανίας τροφίμων, που την θέλουν σε άριστη κατάσταση (ΠΟΠ) αλλά κυρίως φτηνή!  Για να κονομάνε από εμάς τα μονοπώλια.
Οι αγρότες με της πολιτικές εξαθλιώσεις που ακολουθηθήκαν, από τους προηγούμενους και τα νέα μετρά που έφεραν και θα φέρουν οι «πρώτη φορά αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε άλλη χρόνια. Είδη χωράφια με ελιές έχουν μείνει χέρσα, τα Π ΟΠ μας μάραναν;
Για κάποιους που τόσα χρόνια τρέφονταν από τα προγράμματα και της επιδοτήσεις, χωρίς να παράγουν κανένα έργο προς όφελος τις αγροτιάς. Ίσως αυτοί να ωφεληθούν.
Το ερώτημα είναι εμείς οι αγρότες τι θα κάνουμε, δεν χορτάσαμε τόσα χρόνια από τα παραμύθια τους. Όλα για το καλό μας τα έκαναν, αλλά στο τέλος μας πήρε και μας σήκωσε.
Λύσεις που θα ωφελήσουν τον λαό, δεν μπορούν να δοθούν μέσα από το λησταρχείο της ΕΕ. Λύσεις μπορεί να δώσει η οργάνωση σε συλλόγους μικρομεσαίων αγροτών μέσα από τους οποίους θα αγωνιστούμε:
  • Για την επιβίωση και την ανάκληση των απωλειών που είχαμε στα εισοδήματά μας όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης,
  • Για να έχουν τιμές τα προϊόντα μας, τέτοιες που να μπορούμε να επιβιώσουν οι οικογένειές μας.
  • Για να βάλουμε φρένο στην πολιτική που μας ξεκληρίζει, αυτή της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, την πολιτική δηλαδή υπέρ του κεφαλαίου.
  • Για να έχουμε μέτωπο ενάντια στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλά και όσους συνοδοιπορούν μαζί με τους κυβερνόντες. Ενάντια σε αυτούς που θέλουν όχι κίνημα διεκδικητικό αλλά κίνημα υπεράσπισης της κυβέρνησης και της πολιτικής που μας ξεκληρίζει!
  • Για να έχουμε μέτωπο ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μας βάλουν να παλεύουμε για λογαριασμό των εμποροβιομήχανων λες και έχουμε κοινά συμφέροντα και όχι ανταγωνιστικά.
  • Για να καλλιεργήσουμε το όραμα για άλλη σύγχρονη οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, στα πλαίσια πανεθνικού κεντρικού σχεδίου, που θα παίρνει υπόψη της ανάγκες της παραγωγής (διατροφή, βιομηχανία, εξωτερικό εμπόριο), που θα παίρνει υπόψη της ανάγκες των αγροτών που θα είναι οργανωμένοι σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι θα έχουν την ουσιαστική στήριξη του κράτους με μηχανήματα, επιστήμονες, υποδομές κτλ. Μιλάμε δηλαδή για την ανάγκη πάλης για άλλο κράτος, άλλη εξουσία που όντος μπορεί να λύσει τα προβλήματα του λαού, μπορεί να λύσει τα προβλήματα των αγροτών.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.