ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των εκλογών στην Μεσσηνία – 3 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ και από μία ΝΔ και Χρυσή Αυγή

bouleutes messinias1Ο μεγάλος κερδισμένος των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου στην Μεσσηνία δεν είναι άλλος από την αποχή, η οποία ανήλθε στο 52%, δείχνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απογοήτευση των πολιτών από το πολιτικό λόγο που εκφράζουν τα πολιτικά κόμματα.
Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την δύναμή του σε πείσμα όσων περίμεναν την αποδεκάτιση του, παίρνοντας 3 έδρες και εκλέγοντας τους Γιώργο  Κατρούγκαλο, Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα αφήνοντας εκτός τον Αλέξανδρο Χαρίτση ο οποίος διεκδικούσε την 4 έδρα από την Χρυσή Αυγή μέχρι αργά το βράδυ.
Η ΝΔ πήρε μία έδρα εκλέγοντας τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας εκτός βουλής για μια ακόμη φορά τον Γιάννη Λαμπρόπουλο.
Οι εκλογείς  γύρισαν την πλάτη στη ΝΔ, δείχνοντάς  ότι το μεγάλο της πρόβλημα είναι ότι δεν πείθει πλέον και αυτό που χρειάζεται, για να αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη,  είναι η ανανέωση του πολιτικού της λόγου αλλά και προσώπων στον κομματικό μηχανισμό.
Κερδισμένη επίσης είναι η Χρυσή Αυγή εκλέγοντας έναν βουλευτή τον Δημήτρη Κουκούτση.
Τέλος, ο μεγάλος χαμένος της εκλογικής αναμέτρησης είναι ο υποψήφιος βουλευτής με την Λαϊκή Ενότητα Θανάσης Πετράκος ο οποίος βρίσκεται εκτός βουλής ύστερα από δυο εκλογικές θητείες, καθώς το κόμμα με το οποίο πολιτεύτηκε δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει το όριο του 3% του εκλογικού νόμου.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.