ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ 8 Αυτοδιοικητική του Δήμου Οιχαλίας

8 Αυτοδιοικητικά στελέχη του Δήμου Οιχαλίας με ανακοίνωση τους καλούν τους πολίτες να  υπερψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ  στις επικείμενες εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.
kalpi2Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η χώρα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση. Την κρισιμότερη, ίσως, της μεταπολιτευτικής περιόδου. Με την επώδυνη συμφωνία της 12ης Ιουλίου η χώρα απέφυγε το GREXIT, που είχαν σχεδιάσει οι ακραίοι των δανειστών,  και άνοιξε τη συζήτηση για την απομείωση του χρέους. Ταυτόχρονα όμως αναγκάσθηκε, εκβιαστικά, να συνομολογήσει ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας, που η ανάσχεσή του απαιτεί άμεσες αναπτυξιακές ενέργειες και κοινωνικά μέτρα αντιστάθμισης και διόρθωσης. Ανάσχεση που προϋποθέτει τον ουσιαστικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης.
Οι εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη μας θέτουν επιτακτικά το δίλλημα: ποιος μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που απαιτούσαν “Υπογράψτε τώρα όποια συμφωνία σας δίνουν”;
Εμείς:
Άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, που έχουμε βιώσει πιο έντονα από κάθε άλλον την ανθρωπιστική κρίση και την κατάρρευση των οικονομικών της μέσα από τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα των γαλαζοπράσινων μνημονιακών “success story”.
Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, που γνωρίσαμε, αυτούς τους δύσκολους 7 μήνες στο ΥΠ.ΕΣ. και την Κυβέρνηση, συνομιλητές με ανοιχτά αυτιά και ειλικρινές ενδιαφέρον για συνεργασία στην επίλυση των προβλημάτων (προϋπολογισμός “κόκκινων” δήμων, επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας, επαναπρόσληψη Σχολικών Φυλάκων, επισιτιστική βοήθεια, διακοπή άσκησης ένδικων μέσων σε αιρετούς για φιλεργατικές αποφάσεις, κοινωνικά τιμολόγια κλπ.).
Αιρετοί σε Δήμους και Περιφέρειες που συμφωνούμε με τις κατευθύνσεις του Κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για:
–          Περιφερειακή συγκρότηση του κράτους, με εκτεταμένη μεταφορά πόρων, εξουσιών και αρμοδιοτήτων από το κέντρο προς τους περιφερειακούς και τοπικούς δημόσιους θεσμούς. Πολιτική επιλογή που οφείλει να είναι η αφετηρία για τη θεσμική ανασυγκρότησή του.
–          Αποκέντρωση, με αποτελεσματική διοίκηση και ισχυρή αυτοδιοίκηση και με βασικά στοιχεία του νέου σχεδιασμού της χώρας μας την επικουρικότητα, τον δημοκρατικό προγραμματισμό και τον διαρκή κοινωνικό έλεγχο.
Καλούμε όλους και όλες να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Να προχωρήσουμε τη χώρα μας μπροστά χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.