ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς…παλαιά όμως τα προβλήματα…

Του Γιώργου Μουνδρέας
sxolio kardamilisΜια ακόμη νέα σχολική χρονιά ξεκινάει μέσα σε ένα πρωτοφανές κλίμα οικονομικής, πνευματικής, πολιτικής και πρωτίστως κοινωνικής κρίσης.
Βασικός πυλώνας εξόδου από αυτή την κρίση είναι να «επενδύσουμε» στην παιδεία και στο μέλλον των παιδιών μας. Όμως για ποια επένδυση στην εκπαίδευση μπορεί να «μιλάμε»όταν τα παιδιά προσπαθούν να μορφωθούν μέσα σε ένα σχολικό περιβάλλον, που αντί να τα βοηθά μάλλον τα δυσκολεύει σ’ αυτή τους την προσπάθεια.
Σε ένα τέτοιο αρνητικό περιβάλλον, από πλευράς υποδομών, καλούνται για μια ακόμη χρονιά να ξεκινήσουν την νέα σχολική χρονιά οι νέες και οι νέοι του Γυμνασίου-Λυκείου Καρδαμύλης. Η δημοτική αρχή της Δυτικής Μάνης διαχρονικά αντί να στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια της μαθητικής κοινότητας επιδεικνύει μια ανεξήγητη αδιαφορία σε σοβαρά θέματα, όπως π.χ.
  1. Η επιδιόρθωση, συντήρηση και επισκευή της στέγης του κεντρικού κτηρίου του Γυμνασίου-Λυκείου Καρδαμύλης, η οποία αν δεν επιδιορθωθεί άμεσα συντρέχουν σοβαροί κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών,
  2. Η μη ύπαρξη σύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή της Καρδαμύλης ή της Στούπας- ίσως είμαστε ο μοναδικός Δήμος σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου που λόγω ολιγωρίας χάσαμε μέσω ΕΣΠΑ αυτή την μοναδική ευκαιρία ,κ.λ.π
Το τραγικότερο είναι πως ο πρώην Δήμαρχος αλλά και ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Δυτικής Μάνης αδιαφορούν για τα ζητήματα της σχολικής κοινότητας του Δήμου μας, αν και οι ίδιοι προέρχονται από τον χώρο της εκπαίδευσης.
Πρέπει λοιπόν πρώτον τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Δυτικής Μάνης να προβούν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ολοκλήρωση των επισκευών και των άλλων παρεμβάσεων που απαιτούνται για την ασφαλή και χωρίς κινδύνους παρακολούθηση των μαθημάτων στο κτήριο του Γυμνασίου-Λυκείου Καρδαμύλης και δεύτερον  δημόσια οφείλουν  να ενημερώσουν για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του Δήμου.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΛΑΘΗ, ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ. 

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.