ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

«Καρφιά» Αναστασόπουλου σε Τσώνη – Νίκα για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

anastasopoulos0«Μήπως τελικά έχει αναθέσει ο κ. Τσώνης την προώθηση των θεμάτων του δήμου Μεσσήνης στο δήμαρχο Καλαμάτας» τονίζει σε ερώτησή του ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης και επικεφαλής“Δημοτικής Ένωσης Μεσσήνης”
Στάθης Αναστασόπουλος προς το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για την κατασκευή του Καλαμάτα – Ριζόμυλος μέσω ΣΔΙΤ και όχι μέσω προγράμματος του νέου ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρει:
«O επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου στις 31/8/2015, κατέθεσε ερώτημα στο δήμαρχο Μεσσήνης κ. Τσώνη, ζητώντας την άποψή του για το ζήτημα του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος, για το οποίο πολύ κουβέντα γίνεται το τελευταίο διάστημα.
Κατανοώντας την αναγκαιότητα απουσίας του δημάρχου, λόγω επείγοντος θέματος και τις απαντήσεις που λάβαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ξαρχάκο, θεωρούμε σκόπιμο να ζητήσουμε δημόσια και την άποψη του δημάρχου.
Πιο συγκεκριμένα τον τελευταίο μήνα παρακολουθούμε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την υλοποίηση του οδικού έργου Καλαμάτα – Ριζόμυλος.
Μια αναδρομή στις σχετικές ανακοινώσεις έχει ως εξής:
6/8/2015: ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας δηλώνει ότι το έργο αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, αξιοποιώντας τα 35 δις του πακέτου Γιούνκερ, δεδομένης της μελετητικής ωριμότητας του έργου.
19/8/2015: ο δήμαρχος Καλαμάτας προτείνει το έργο να κατασκευαστεί έως τον Πάμισο για να ξεπεραστούν διαφωνίες άλλων δήμων.
21/8/2015: ο δήμαρχος Καλαμάτας εκφράζει τη χαρά του πως υπάρχει τόπος συνεννόησης με το δήμαρχο Μεσσήνης  όσον αφορά τις δηλώσεις του για το έργο αυτό.
25/8/2015: ο δήμαρχος Καλαμάτας  προγραμματίζει συναντήσεις με τον Γ.Γ. ΕΣΠΑ  κ. Χαρίτση, τον αναπληρωτή Υπ. Οικονομίας κ. Σπιρτζή και τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Δέδε, για την προώθηση του άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος.
25/8/2015: δηλώσεις κ. Τσώνη περί μη ολοκληρωμένης και θεωρημένης μελέτης .
27/8/2015: δηλώσεις κ. Νικολάκου για υλοποίηση του έργου μέσω προγράμματος του νέου ΕΣΠΑ και όχι ΣΔΙΤ, άποψη με την οποία συμφωνούμε ενώ επικροτούμε και την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την εκπόνηση μελέτης βελτίωσης της υφιστάμενης οδού Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Πύλος, που κυρίως περιλαμβάνει βελτιώσεις σε όλο το μήκος του εν λόγω άξονα συμπεριλαμβανομένης και της γέφυρας Παμίσου.
Μετά την ανωτέρω καταιγίδα ανακοινώσεων, κυρίως από το δήμαρχο Καλαμάτας, οφείλουμε να θέσουμε τα παρακάτω ερωτήματα στον κ. δήμαρχο Μεσσήνης, με απώτερο στόχο την ενημέρωση των δημοτών μας για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, σχετικά με την διαδικασία υλοποίησης του συγκεκριμένου σημαντικού οδικού άξονα του νομού, που σημειωτέον διέρχεται από το δήμο Μεσσήνης σε ποσοστό άνω του 70%.
  1. Ποια η άποψη του δημάρχου για την υλοποίηση του έργου μέσω προγράμματος ΣΔΙΤ που πιθανόν συνεπάγεται αλλαγή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου και ίσως την επιβολή διοδίων ;
  1. Ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε την άποψη ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης είναι σύμφωνος με τις εξαγγελίες του. Είναι αληθές αυτό ; Και σε τι ακριβώς συμφωνεί με το δήμαρχο Καλαμάτας ο κ. Τσώνης ;
  1. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο δήμος Μεσσήνης, ώστε να ενημερωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο για την μελετητική πορεία του έργου και αν τελικά διασφαλίζεται η τήρηση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του δρόμου ; Έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου με τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς και Υπουργούς για να συζητηθεί το θέμα του δρόμου και ποιες είναι οι εξελίξεις ;
  1. Πρέπει οι δημότες, ιδιαίτερα των δήμων Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος να επιβαρυνθούν με το κόστος ενός τόσο μεγάλου έργου, εφόσον επιλεγεί η υλοποίησή του μέσω ΣΔΙΤ ;
  1. Μήπως τελικά έχει αναθέσει ο κ. Τσώνης την προώθηση των θεμάτων του δήμου Μεσσήνης στο δήμαρχο Καλαμάτας; ‘Η τελικά ισχύει η εκτίμηση τοπικού ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης που αναφέρει ότι έχει δημιουργηθεί στο ευρύ κοινό η αίσθηση ότι ο Δήμος Μεσσήνης έχει συμβιβαστεί με το ρόλο του «κομπάρσου» σε αυτό το θέμα ;»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.