ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

«Ανάβουν τις... μηχανές» τους οι αγρότες

Σε... αναβρασμό βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος της χώρας που ξεκινά από σήμερα κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενος για τα προωθούμενα μέτρα του νέου μνημονίου, που αφορούν το φορολογικό και το ασφαλιστικό τους. Οι αγρότες θα παρατάξουν από σήμερα τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου, ενώ οι κινητοποιήσεις τους θα κορυφωθούν την ημέρα των εκλογών στα εκλογικά κέντρα και τους συνοριακούς σταθμούς.
Παράλληλα θα πραγματοποιήσουν κατά τόπους συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους ενώ τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές, στον χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπει και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).
Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας από σήμερα, οι αγρότες θα έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους σε διάφορα «κομβικά σημεία», όπως χαρακτηριστικά είπε, του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.
Το «παρών» στις κινητοποιήσεις θα δώσουν, σύμφωνα με τον κ. Γκόντια, αγρότες από τους νομούς Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Μαλγάρων, Πιερίας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας και Λαμίας.
Παράλληλα τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στην Πρέβεζα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, με κύριο θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό των νέων κινητοποιήσεων.
Την ίδια ώρα, με πολύμορφους αγώνες η προετοιμασία των οποίων θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές, απαντά η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) στα νέα μέτρα που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο. Στα μέσα Οκτωβρίου θα γίνει σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στην οποία θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για αγροτικές κινητοποιήσεις με πανελλαδικό συντονισμό.
ΟΠΕΚΕΠΕ 
Περίπου 45,6 εκατ. ευρώ έχει καταβάλει σε δικαιούχους αγρότες, από τις 7 Σεπτεμβρίου έως σήμερα, ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων. Το μεγαλύτερο μέρος του εν λόγω ποσού, ήτοι 35,4 εκατ. ευρώ, είναι άμεσες ενισχύσεις (π.χ. για καλλιέργεια εσπεριδοειδών, κριθαριού, ποιοτικά πριμ κτηνοτρόφων). Περίπου 7,6 εκατ. ευρώ αφορούν την πληρωμή Μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, όπως, για παράδειγμα, εγκατάσταση νέων γεωργών και σχέδια βελτίωσης.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.