ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Πέτρος Τατούλης: Αναγκαίο ένα νέο όραμα για τη Νέα Δημοκρατία

«Σημαντικότερη ευθύνη όλων μας είναι να παρουσιάσει ο καθένας τις σκέψεις του, τις απόψεις του, τις προτάσεις του σε ένα σύνολο οράματος για το μέλλον μιας παράταξης εξαιρετικά ιστορικής, μιας παράταξης, η οποία έχει να παρουσιάσει ένα πλούσιο στοιχείο προσφοράς στη χώρα και ασφαλώς με καθαρό εποικοδομητικό ρόλο να κρίνει τη δική του παρουσία σε μια εντελώς διαφορετική σελίδα που ανοίγεται μπροστά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σχετικά με την υποψηφιότητά του για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.
Ο κ. Πέτρος Τατούλης τόνισε στη συνέχεια ότι «με αυτές τις σκέψεις και απόψεις εδώ και καιρό είχα θέσει τη δική μου την παρουσία ως ένα στοιχείο μιας εντελώς διαφορετικής αλλαγής της εικόνας της ταυτότητας και των προϋποθέσεων που απαιτούνται, ώστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη να ξαναβρεί το βηματισμό της, πάντοτε όμως στηριζόμενη στις βασικές αρχές της παράταξης, ιδιαίτερα στις παρακαταθήκες του ιδρυτή της του Κωνσταντίνου Καραμανλή».
Οδηγός η ανατρεπτικότητα του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή
Αναφερόμενος στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο κ. Τατούλης τον χαρακτήρισε ανατρεπτικό πολιτικό, «ο οποίος πάντοτε την παρεμβατικότητα του τη στοιχειοθετούσε με την ανατρεπτικότατα του. Το 1955 ιδρύει καινούργιο κόμμα κάνοντας τομή στα πολιτικά ζητήματα της χώρας και προσαρμόζει την ταυτότητα του νέου κόμματος στα διεθνή δεδομένα. Το 1974 δημιουργεί νέο κόμμα και αυτή η ανατρεπτικότητα ήταν ο σημαντικός παράγοντας ο οποίος βοήθησε την κεντροδεξιά παράταξη να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στα δρώμενα της χώρας».
Επαναπροσέγγιση της πραγματικότητας, επανένωση με την κοινωνία
«Η Νέα Δημοκρατία με ένα τελείως ανοιχτό ορίζοντα θα πρέπει να προσεγγίσει την πραγματικότητα, να δει τα προβλήματα, να επανενωθεί με την κοινωνία, με τις μεγάλες κοινωνικές ομάδες και με έναν εξαιρετικά επίκαιρο λόγο να ταυτοποιήσει το νέο μήνυμα που πρέπει να στείλει» συνέχισε ο κ. Τατούλης και αναφερόμενος στις βασικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν τη Νέα Δημοκρατία σημείωσε ότι «σαφέστατα είναι ένα λαϊκό κόμμα, απευθύνεται στους πολίτες, στα λαϊκά στρώματα, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς περιορίστηκε πάρα πολύ τις τελευταίες δεκαετίες και ασφαλώς είναι ένα θέμα που πρέπει να επαναφέρει.
Σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα
Ένα δεύτερο θέμα που πρέπει να επαναφέρει η Νέα Δημοκρατία είναι ότι η λαϊκή της προσαρμογή και επανένωση θα πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού κόμματος, όπου το πατριωτικό του στοιχείο να είναι μια καινούργια ιδεολογία σε μια εντελώς διαφορετική αντίληψη. Είμαστε Ευρωπαίοι, πρέπει να ξαναγίνουμε σύγχρονο κόμμα και θα πρέπει να αποδείξουμε στους πολίτες ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους κα να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας. Για να το κάνουμε όμως αυτό θα πρέπει να αλλάξει μορφή το κόμμα».
Αναγκαία η μεταρρύθμιση του κόμματος και η διαρκής διαβούλευση με τους πολίτες
Ακολούθως ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην ευκαιρία που έχει η Νέα Δημοκρατία, μέσα από τη διαδικασία εκλογής, να επαναπροσεγγίσει τους πολίτες «όχι όμως με ένα στερεότυπο λόγο, αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις» και σχολιάζοντας την ανάγκη μεταρρυθμίσεων δήλωσε «Κανένα κόμμα στη χώρα δεν μπορεί να μιλά για μεταρρυθμίσεις, εάν πρώτα και κύρια δεν κοιτάξει τα του οίκου του. Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με κύριο άξονα τη μεταμόρφωση του ίδιου του κόμματος σε σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα, όπου η δημοκρατία, η αμεσότητα με τους πολίτες, η διαρκής διαβούλευση με τους πολίτες θα πρέπει να είναι σε αγαστή συνεργασία, σε μια σημαντική ισορροπία».
Προϋπόθεση η αυτογνωσία και η σοβαρή αντικειμενική ανάλυση των προβλημάτων
«Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία έχει τρία σημαντικά πολιτικά προβλήματα: ήταν οι εκλογές του Γενάρη, το Δημοψήφισμα και οι πρόσφατες εκλογές» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι «το να ζητάμε ευθύνες και να προσπαθούμε να τις προσωποποιήσουμε σε ένα άτομο, σε έναν αρχηγό, ο οποίος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τεράστια πολιτικά ζητήματα είναι μεγάλο λάθος. Μέσα από αυτογνωσία, μέσα από σοβαρή και αντικειμενική ανάλυση, να δούμε ποιες ήταν οι αιτίες, οι οποίες δημιούργησαν το πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Δεν δέχομαι την άποψη ότι υπάρχουν καλά αποτελέσματα».
Νέα δυναμική στις νέες ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε επίσης λόγο για μια νέα πολιτική σελίδα για τον τόπο από το Γενάρη και μετά, «όπου η μεγάλη ευθύνη είναι να αναζητήσεις τη δική σου δυναμική επικαιροποιόντας την πάντοτε στην πραγματικότητα, στα νέα μηνύματα και στις νέες ανάγκες που έχει η Ελληνική κοινωνία», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε μια διάσταση της πολιτικής έκφρασης της χώρας, έχουμε το Σύριζα του Γενάρη και το Σύριζα του Σεπτέμβρη».
Νέες συγκεκριμένες προτάσεις που να απαντούν στις ανάγκες των πολιτών
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το νέο κυβερνητικό σχήμα ο κ. Τατούλης ευχήθηκε να λειτουργήσει θετικά υπέρ της χώρας και υπέρ των πολιτών. «Έχω ωστόσο ενστάσεις σε αναμονή των νέων προγραμματικών δηλώσεων, οι οποίες πιστεύω ότι δεν θα έχουν καμία σχέση με τις προγραμματικές δηλώσεις του Ιανουαρίου. Θέλω συγκεκριμένες προτάσεις και όχι αόριστα πράγματα. Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία δεν μπόρεσε σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικού διαλόγου και πολιτικού αντιλόγου. Δεν ακούστηκαν προτάσεις για τη χώρα. Αυτό είναι που πλέον θέλει ο πολίτης, ο οποίος ανεξάρτητα το πώς συμπεριφέρθηκε σε αυτές τις εκλογές, αγωνιά για το αν υπάρχουν προτάσεις για το σήμερα και για το αύριο».
Ρηξικέλευθες θέσεις και ιεράρχηση στόχων
«Εάν δεν δοθούν απαντήσεις με ρηξικέλευθες θέσεις, με συγκεκριμένη ιεράρχηση των στόχων ασφαλώς και θα υπάρχει πρόβλημα. Ποιο είναι το αναπτυξιακό μοντέλο; Υπάρχει μια υπέρογκη διόγκωση του κρατισμού και του κράτους. Αυτό είναι έξω από τις Ευρωπαϊκές αντιλήψεις, είτε αυτές εκφράζονται από το μεγάλο Λαϊκό κόμμα, είτε από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, είτε από τα Σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, ακόμα και από τα αριστερά κόμματα. Βρισκόμαστε σε μια διαρκή αντίφαση με το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».
Σε αυτές τις εκλογές δεν υπήρξε καμία συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στη Νέα Δημοκρατία, επεσήμανε ακόμη ο κ. Τατούλης.
Ρήξη με την απομόνωση και τη μιζέρια, ανατρεπτικότητα και αποτελεσματικότητα για μια νέα πολιτική κουλτούρα.
Αναφερόμενος τέλος στη θητεία του ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «έχω να επιδείξω συγκεκριμένα αποτελέσματα. Και οι ρήξεις μου και η ανατρεπτική μου στάση, η δυνατότητα να μιλάω με τους πολίτες, να συμπυκνώνω το ενδιαφέρον των πολιτών, αλλά και το έργο που γίνεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αποδεικτικά στοιχεία μιας άλλης κουλτούρας, μιας άλλης πολιτικής αντίληψης, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με λογικές απομόνωσης και μιζέριας των πολιτών».        

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.