ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Τι είπαν Τσίπρας - Καμμένος για τα μέλη της νέας κυβέρνησης

Ο κ. Π. Καμμένος στις 15:00 επισκέφθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον υποδέχθηκε με τη φράση «η Ιστορία επαναλαμβάνεται». Αντικείμενο της συζήτησης, ήταν ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης, αλλά και η συμμετοχή σε αυτήν στελεχών των ΑΝΕΛ.
«Τώρα έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία, με σταθερά βήματα και μέσα σε ένα βάθος τετραετίας, να υλοποιήσουμε τη βασική μας δέσμευση να δώσουμε έναν έντιμο αγώνα και να ματώσουμε, αν χρειαστεί, για να σταματήσει να ματώνει ο λαός μας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επεσήμανε ότι το βασικό είναι να υπάρξει σταθερότητα για να έρθει η ελπίδα στον ελληνικό λαό.
Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα και αμέσως μετά άρχισαν τα σενάρια για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα. Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Καμμένος θα κρατήσει το Εθνικής Άμυνας, και ο ίδιος διέψευσε σενάρια που τον ήθελαν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Οι ΑΝΕΛ αναμένεται να έχουν συνολικά έξι θέσεις στην κυβέρνηση.
Ο κ. Τσίπρας δεν φαίνεται πρόθυμος να αποκαλύψει τα ονόματα των υπουργικών χαρτοφυλακίων και θα τα αποκαλύψει την Τρίτη, όταν επισήμως θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στις 18:00, και κατά τις 20:00 θα ορκιστεί Πρωθυπουργός.
ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Τσίπρας σκέφτεται να υπάρξει ένα χαρτοφυλάκιο για την παρακολούθηση της εφαρμογής του μνημονίου, και το όνομα του κ. Χουλιαράκη ακούγεται για αυτή τη θέση, αν και συζητείται να παραμείνει υπουργός Οικονομικών, όπως και ο κ. Γ. Δραγασάκης, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προεκλογικά είχε πει ότι δεν θα ήθελε να μείνει σε αυτή τη θέση και ίσως μεταφερθεί στο Ανάπτυξης. Ο κ. Σταθάκης ίσως μεταφερθεί στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, από το οποίο είναι πιθανό να φύγει ο Πάνος Σκουρλέτης για να πάει στο Εσωτερικών, διότι ίσως ο κ. Βούτσης αναλάβει την Προεδρία της Βουλής. Για την Προεδρία της Βουλής ακούγεται και το όνομα του κ. Δραγασάκη.
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα, είναι πολύ πιθανόν να παραμείνουν στις θέσεις που είχαν πριν τις εκλογές ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μαζί με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος ήταν και στην υπηρεσιακή. Επίσης, ο Νίκος Κοτζιάς θα παραμείνει ως φαίνεται στο υπουργείο Εξωτερικών. Τις θέσεις τους θα αναλάβουν και πάλι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, καθώς και ο υπουργός Επικρατείας για θέματα αντιμετώπισης της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, ενώ και ο Πάνος Κουρουμπλής δείχνει αμετακίνητος στο Υγείας.
Για το υπουργείο Παιδείας, ακούγεται ότι θα παραμείνει εκεί ο Αριστείδης Μπαλτάς, αλλά ακούγεται και ο Κ. Γιαβρόγλου, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη, που θεωρείται ότι πήγε καλά ως κυβερνητική εκπρόσωπος και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναλάβει και πάλι τα καθήκοντα που είχε πριν προκηρυχθούν οι εκλογές

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.