ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Πώς θα διεξαχθεί το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Ύστερα από συζητήσεις επί συζητήσεων, οι πολιτικοί αρχηγοί ακονίζουν τα ξίφη τους για το ντιμπέιτ το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00, από τα στούντιο της ΕΡΤ.
Η διακομματική επιτροπή κατέληξε σε κάποιες αλλαγές με σκοπό να μην είναι το ντιμπέιτ μόνο παράλληλοι μονόλογοι, αλλά να έχουν τη δυνατότητα οι αρχηγοί να απευθύνουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον. Ερωτήσεις, όμως, που θα έχουν ήδη υποβληθεί.
Έτσι, οι επτά αρχηγοί θα καθήσουν κατά την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων τους, δηλαδή Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Πάνος Καμμένος και Φώφη Γενηματά. Ο Πάνος Χαρίτος θα συντονίζει τη συζήτηση, ενώ ερωτήσεις θα υποβάλλουν έξι δημοσιογράφοι από τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια. Από το Mega η Όλγα Τρέμη ή ο Γιάννης Πρετεντέρης, από τον ΑΝΤ1 η Μαρία Χούκλη, από τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, από το Star η Μάρα Ζαχαρέα και από το Ε ο Μάκης Γιομπαζολιάς.
Σημειωτέον ότι θα ακολουθήσει στις 14 Σεπτεμβρίου το ντιμπέιτ ανάμεσα στους κκ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η διακομματική επιτροπή αποφάσισε να υπάρχουν θεματικοί κύκλοι συζήτησης:
1ος κύκλος: Οικονομία, Ανάπτυξη, Ανεργία

2ος κύκλος: Παιδεία, Υγεία, Διοίκηση, Κοινωνική Πολιτική

3ος κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική-προσφυγικό

4ος κύκλος: Εξωτερική πολιτική - Άμυνα

5ος κύκλος: Ελεύθερη ερώτηση επιλογής του κάθε δημοσιογράφου

6ος κύκλος σε δύο γύρους: Οι αρχηγοί μεταξύ τους με ελεύθερες τοποθετήσεις του κάθε αρχηγού και δυνατότητα αν θέλει να υποβάλει ερώτηση σε άλλον η άλλους αρχηγούς ή να απαντήσει σε ερώτηση που ενδεχομένως του έχει ήδη υποβληθεί.

Ο χρόνος κάθε τοποθέτησης: Για τους πέντε πρώτους κύκλους, κάθε ερώτηση διαρκεί έως 30''. Η απάντηση διαρκεί έως 1,30 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης διαρκεί έως 15''και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30''.

Στον 6ο διπλό κύκλο των αρχηγών, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός έχει στη διάθεσή του 1,30 λεπτό ανά γύρο.

Η σειρά τοποθέτησης των δημοσιογράφων στο πάνελ καθορίζεται από τους ίδιους.

Σειρά αρχηγών: Με την κοινοβουλευτική δύναμη.
Το μεσημέρι αναμένεται να ξεκαθαριστεί αν το Mega θα το εκπροσωπήσει ο κ. Πρετεντέρης ή η κυρία Τρέμη.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.