ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πελοπόννησος

Ολυμπία Οδός: Κλειδώνει η παράδοση του πρώτου τμήματος Κόρινθος – Ξυλόκαστρο

olumpia odosΤο θέμα της Ολυμπίας Οδού μας έχει απασχολήσει πολύ στο παρελθόν με τα προβλήματα, τις καθυστερήσεις και τις παθογένειες που παρουσιάζει όπως άλλωστε όλα τα μεγάλα έργα της χώρας.Τους τελευταίους μήνες υπάρχει μία πιο έντονη αντίδραση από τους φορείς κυρίως της Δυτικής Ελλάδας για να αρχίσουν να αποδίδονται έτοιμα τμήματα στην κυκλοφορία.
Αυτό μέχρι τώρα δεν είναι σαφές, καθώς λόγω της νέας πολύμηνης φετινής καθυστέρησης τα ανανεωμένα χρονοδιαγράμματα δεν έχουν καθορίσει τους χρόνους απόδοσης τμημάτων.
Σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες όμως του ypodomes.com μαθαίνουμε πως ένα τμήμα έχει ξεχωρίσει, από την Κόρινθο μέχρι το Ξυλόκαστρο και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ολοκληρωθεί και να δοθεί στην κυκλοφορία στις αρχές του 2016.
Ουσιαστικά έχει «κλειδώσει» η λειτουργία του σε αυτό το χρονικό περιθώριο και αυτό που απομένει είναι να οριστικοποιηθεί με ακρίβεια η απόδοση του στην κυκλοφορία.
Πρόκειται για ένα τμήμα με μήκος περίπου 37χλμ που με τη λειτουργία του θα δώσει μία μεγάλη ανάσα στους οδηγούς και θα μειώσει δραστικά τα υπό κατασκευή τμήματα.
Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πραγματικότητα η αναβάθμιση του πρώτου τμήματος της Ολυμπίας Οδού ύστερα από σχεδόν 8 χρόνια εργασιών. Η απόσταση από την Αθήνα μέχρι το Ξυλόκαστρο θα γίνεται σε περίπου 1 ώρα ενώ θα μειωθεί και απαιτούμενος χρόνος μέχρι την Πάτρα κατά περίπου 15 λεπτά.
Να θυμίσουμε πως σήμερα η διέλευση του Πάτρα-Κόρινθος γίνεται σε 120χλμ συνεχόμενων εργοταξίων και απαιτεί προσεκτική οδήγηση διάρκειας σχεδόν 2 ωρών σε κανονικές συνθήκες.
Το τμήμα Κόρινθος-Ξυλόκαστρο θα είναι ένας σύγχρονος κλειστός ανισόπεδος αυτοκινητόδρομος και θα διαθέτει 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά κατεύθυνση.

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.