ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ειδήσεις

Απάντηση Τσώνη σε Αναστασόπουλο για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

kalamata rizomilos1«Η Δημοτική Αρχή είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε κακόβουλη σκέψη η εφαρμογή της οποίας θα προκαλέσει οποιασδήποτε οικονομική και όχι μόνο επιβάρυνση των δημοτών (π.χ. διόδια).» Τονίζει σε απάντησή του ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος τσώνης στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Στάθη Ανασδτασόπουλο.
Ο κ. Τσώνης στην απάντηση του αναφέρει:
«Με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Αναστασόπουλος και σε συνέχεια της απάντησης που έλαβε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Ξαρχάκο κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα θέλαμε και δημόσια να ενημερώσουμε πρωτίστως τους δημότες μας και τον ερωτώντα κ. Αναστασόπουλο για τα εξής:
Ένα έργο κεφαλαιώδους σημασίας για το δήμο Μεσσήνης, όπως είναι το έργο «οδικός άξονας Ριζόμυλος-Καλαμάτα», συγκεντρώνει όλη την προσπάθεια της παρούσας δημοτικής αρχής. Απόδειξη τούτου είναι ότι η πρώτη συνάντησή μου με την πολιτική ηγεσία, έχοντας την ιδιότητα του Δημάρχου, εξαντλήθηκε σε διαδοχικές συναντήσεις για το ζήτημα αυτό.
Κατά τις συναντήσεις αυτές, τόσο με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε όσο και με τα υπηρεσιακά στελέχη, ενημερωθήκαμε ότι το εν λόγω έργο με προϋπολογισμό 70 εκ. ευρώ, είχε εγγραφεί προεκλογικά σε ΣΑΕ, από τον τότε υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, με μηδενική πίστωση, γεγονός που δεν έδινε καμία πιθανότητα άμεσης υλοποίησης. Από τότε και μέχρι σήμερα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών με εντολή μου έχει μεταβεί στη Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας, για το συγκεκριμένο έργο, πολλάκις.
Σύμφωνα με την ενημέρωση έχουν ενσωματωθεί στην τροποποιημένη μελέτη το σύνολο των παρατηρήσεων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην μ’ αριθμό 245/2013 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. Απορούμε με την σωρεία ερωτημάτων που διατυπώνει ο κ. Αναστασόπουλος, καθώς είναι γνωστό σε όλους πως η ενσωμάτωση των τροποποιήσεων στη μελέτη συντελέστηκε κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ο ανωτέρω δεν είχε προβεί σε καμία σοβαρή ενημέρωση, είτε προς το Σώμα είτε προς τους δημότες, για το θέμα του οδικού άξονα για τουλάχιστον το τελευταίο ενάμιση έτος της θητείας του. Πιθανόν γιατί δεν είχε ασχοληθεί ξανά με αυτό.
Παρακολουθούμε πολύ στενά την πορεία του έργου και η στασιμότητα στην εξέλιξή του δεν δικαιολογεί τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς του κ. Αναστασόπουλου.
Η θέση του Δημοτικής Αρχής είναι γνωστή στους δημότες αλλά θα την επαναλάβουμε για πολλοστή φορά:
  1. Βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου (δρομολογείται μετά την απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να χρηματοδοτήσει τη σχετική μελέτη),
  2. Κατασκευή του νέου οδικού άξονα αφού ενσωματωθούν στο σύνολό τους, οι απαιτήσεις του Δήμου Μεσσήνης όπως αυτές έχουν εκφραστεί από τα συλλογικά του όργανα,
  3. Δεσμευόμαστε ότι αμέσως μετά την έγκριση της τροποποιημένης μελέτης, για περαιτέρω διασφάλιση των συμφερόντων των δημοτών, θα παρουσιάσουμε την εγκεκριμένη μελέτη (αφού μόνο μετά την έγκρισή της μπορεί να χορηγηθεί αντίγραφο) στο Δημοτικό μας Συμβούλιο για πλήρη ενημέρωσή του,
  4. Η Δημοτική Αρχή είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε κακόβουλη σκέψη η εφαρμογή της οποίας θα προκαλέσει οποιασδήποτε οικονομική και όχι μόνο επιβάρυνση των δημοτών (π.χ. διόδια).
Σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε αποδείξει πως η Δημοτική Αρχή δίνει βαρύτητα μόνο στα πραγματικά προβλήματα και στην ουσία των ζητημάτων, σε αντίθεση με τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς του κ. Αναστασόπουλου, που συνέβαλλαν, κατά την άποψή μας, στην απομάκρυνσή του από θέση ευθύνης. Συνεπώς μπορεί ανέξοδα σήμερα να επιδίδεται σε όψιμο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της πόλης και του Δήμου μας γενικότερα.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.