ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλωσορίζει τους κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες

Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 19:30 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του «Costa Navarino» η τελετή καλωσορίσματος της ετήσιας συνάντησης των Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων και δημοσιογράφων της ABTA, η οποία θα λάβει χώρα από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Costa Navarino στην Πύλο.
Το ετήσιο συνέδριο της ABTA είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά γεγονότα παγκοσμίως, ενώ πολλοί προορισμοί είναι κάθε χρόνο υποψήφιοι για τη διοργάνωσή του. Προορισμοί που, μέσω του συνεδρίου, προβάλλονται σε όλον τον κόσμο.
Σημειωτέον ότι πρόκειται για ένα συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν πάνω από από 500 τουριστικοί πράκτορες, ταξιδιωτικοί πράκτορες, εκπρόσωποι εταιρειών Διαδικτύου καθώς και τουριστικοί συντάκτες από τις εφημερίδες και τα περιοδικά της Βρετανίας.
Ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στις συνεχείς και αδιάκοπες προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναπτυξη του τουρισμού και καλωσόρισε θερμά τους τουριστικούς πράκτορες, καλώντας όλον τον κόσμο να παρακολουθήσει το συνέδριο στην Πύλο.
Κατά την έναρξη του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε 15:00-17:00 το απόγευμα της Δευτέρας, η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στις νέες δραστηριότητες και στις καινοτόμες πράξεις για την ανάπτυξη του τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το συνέδριο των ABTA αλλά και για τον χώρο φιλοξενίας, το «Costa Navarino», υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες υποδομές προάγουν την ανάπτυξη του τουρισμού.
Με συνεργασίες και τόλμη φτάσαμε εδώ, βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις 
τόνισε, ενώ επεσήμανε ότι οι τόποι της Πελοποννήσου είναι μια υπεραξία που πρέπει να την αναπτύξει η Περιφέρεια και για να το επιτύχει αυτό, πρέπει να λειτουργήσει με εξωστρέφεια.
Ακολούθως, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε ότι η Περιφέρεια δυλεύει σκληρά και ότι προσπαθεί ακόμα περισσότερο, με στρατηγική ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων.
Δεν σταματάμε, δημοπραττούμε συνεχώς έργα, γιατί η νέα εικόνα της Πελοποννήσου αξίζει στους πολίτες της.
Ο κ. Σωτήρης Βαρελάς πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα :«Τουριστική Ανάπτυξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έργο και Διαχείριση», όπου αναφέρθηκε με όρους τεχνοκρατικούς στον περιφερειακό σχεδιασμό για τον τουρισμό και στις επενδύσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που πρέπει να γίνουν, προκειμένου, όπως είπε, ο κόσμος να φιλοξενείται με άνεση, ενώ κάλεσε τους Βρετανούς πράκτορες να γίνουν πρεσβευτές της Πελοποννήσου.
Η Πελοπόννησος από αξιοθέατο πρέπει να γίνει προορισμός
τόνισε.
Ακολούθησε ο η ομιλία του κ. Σάββα Πελτέκη, ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης Πιστοποίησης με θέμα «Ασφάλεια, Ποιότητα και Κατάταξη Ξενοδοχείων σύμφωνα με τη νομοθεσία» και ύστερα μίλησε ο κ. Μπούκλης, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα «Καινοτόμες δράσεις Κυκλικής Οικονομίας μέσω Τουριστικής Ανάπτυξης».
Έφη Καστραντά

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.