ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί θα πληρώνονται με κάρτα

Γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, εταιρίες παροχής υπηρεσιών, όλοι υποχρεωτικά θα πληρώνονται με κάρτα, ενώ από αυτό το καθεστώς δεν θα ξεφύγουν ούτε οι αγρότες, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
H «Καθημερινή της Κυριακής» σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι οι συναλλαγές όλων των νέων επιχειρήσεων που θα συσταθούν από το 2016 θα γίνονται με πλαστικό χρήμα. Ακόμη, το υποχρεωτικό καθεστώς της χρήσης καρτών θα ισχύσει για δεκάδες κλάδους της οικονομίας στους οποίους παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το σχέδιο έχει υποβληθεί για έγκριση στους δανειστές, και προβλέπει κίνητρα για τις επιχειρήσεις, που θα φθάνουν ακόμη και στη μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Και τούτο διότι το υπουργείο θα έχει όλα τα στοιχεία εσόδων -εξόδων για κάθε χρήση, αλλά και ακατάσχετο λογαριασμό με άμεση πληρωμή του ΦΠΑ, χωρίς να απαιτείται υποβολή περιοριστικής δήλωσης. 
Από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων θα απαλλαγούν και οι κατά κύριο λόγο και αποκλειστικά αγρότες, υπό την προϋπόθεση ότι όλα αυτά τα έσοδα θα πιστώνονται σε μια κάρτα, όπως και τα έξοδά τους.
Η λίστα περιλαμβάνει γιατρούς, δικηγόρους, ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς, ενώ θα υπάρξει και πρόβλεψη για ένταξη συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών στο σύστημα, που θα επιλεγούν με κριτήρια το ποσοστό φοροδιαφυγής και την τουριστική κίνηση. Για τους φορολογούμενους έχουν σχεδιαστεί κίνητρα, από κληρώσεις ακινήτων, δημιουργία αφορολογήτου ορίου κ.ά.
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ
1. Όλες οι νέες επιχειρήσεις που θα συσταθούν το 2016 θα για όλες τις συναλλαγές τους θα χρησιμοποιούν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και θα αποκτήσουν μηχάνημα POS με επιδότηση από το ΕΣΠΑ.
2. Αρκετοί κλάδοι θα υποχρεωθούν από το 2016 να χρησιμοποιούν για όλες τις συναλλαγές τους με τους πολίτες κάρτες.
3. Ένταξη κάποιων περιοχών της χώρας, αρχίζοντας με τουριστικές περιοχές
4. Δημιουργία ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για χρέη προς ιδιώτες και τράπεζες.
5. Κίνητρα στους φορολογούμενους (με τη συλλογή 2.000-3.000 ευρώ διαφόρων αποδείξεων μέσω καρτών ή αποδείξεις 500-600 ευρώ από ομάδες ψηλά στη λίστα φοροδιαφυγής θα δίνεται λαχνός και θα διενεργούνται κληρώσεις ακινήτων, νέα δώρα από τράπεζες, μείωση επιτοκίου χρήσης καρτών, αφορολόγητο 9.500 ευρώ που θα χτίζεται μέσω πιστωτικών καρτών, αναγνώριση ιατρικών δαπανών).
6. Προβλέπεται η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα συστήματα POS για να είναι άμεσα αξιοποιήσιμα τα στοιχεία. 

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.