ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Επίθεση Θ. Πετράκου στη Κυβέρνηση για την κατάθεση των προαπαιτούμενων του πολυνομοσχεδίου

«Η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί τους νόμους που ψήφισε η αντιμνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»
PETRAKOSTo Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και τέως βουλευτή Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα των δανειστών που κατατέθηκε στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πετράκος σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «καταργούνται οι ευνοϊκές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αντιμνημονιακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο νόμο 4331/2015, που είχα εισηγηθεί ως αρμόδιος τότε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή και είχε ψηφιστεί στις 30-6-2015.»
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πετράκου:
“Με θλίψη διαπιστώνω ότι η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί έναν – έναν τους νόμους που είχε ψηφίσει η προηγούμενη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα των δανειστών που  κατατέθηκε στη  Βουλή καταργούνται οι ευνοϊκές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αντιμνημονιακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο νόμο 4331/2015, που είχα εισηγηθεί ως αρμόδιος τότε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή και είχε ψηφιστεί στις 30-6-2015.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, καταργει:
  • Την χορήγηση και επαναχορήγηση των συντάξεων του ΟΓΑ ύψους 360 ευρώ σε ανασφάλιστους υπερήλικες έλληνες και ομογενείς.
  • Την αποποινικοποίηση των οφειλών για ατομικές ασφαλιστικές εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών στα ασφαλιστικά ταμεία τους. Έτσι επαναφέρουν σε ισχύ αναγκαστικό νόμο της Χούντας.
  • Την δυνατότητα σε ελεύθερους επαγγελματίες να συμψηφίζουν με τμήμα των συντάξεών τους χρέη τους από ατομικές ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 25.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ.
  • Την μείωση των υπέρμετρα αυξημένων το 2011 ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ. Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, και μάλιστα αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2011, σε γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους θα οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες από αυτούς – κυρίως τους νέους – σε διαγραφή τους από το ΕΤΑΑ, με αποτέλεσμα και ανασφάλιστοι να μείνουν όλοι οι νέοι μηχανικοί, δικηγόροι και γιατροί, αλλά και να υπάρξει δραστική μείωση των εσόδων του ΕΤΑΑ.
  • Την χορήγηση επικουρικής σύνταξης στους δικαιούχους κύριας σύνταξης του ΝΑΤ λόγω εργατικού ατυχήματος ή θανάτου εξαιτίας εργατικού ατυχήματος.
  • Την δυνατότητα των επικουρικών ταμείων, που μέχρι τώρα δεν είχαν ενταχτεί στο ΕΤΕΑ, μέχρι 31-12-2015 είτε να ενταχτούν στο ΕΤΕΑ είτε να συγκροτήσουν επαγγελματικό ταμείο.
Επίσης επεκτείνει και στο δημόσιο τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχει ήδη θεσπίσει για τον ιδιωτικό τομέα με τις εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους του 3ου μνημονίου.
Απαγορεύει στον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, που χρηματοδοτείται από κρατήσεις 3% – 10% στις επικουρικές συντάξεις, να εκπληρώνει το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων, τα οποία πλέον χωρίς αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο και χωρίς κρατική χρηματοδότηση αφήνονται στην τύχη τους και οδηγούνται σε πλήρη εφαρμογή του «μηδενικοί ελλείμματος», δηλαδή σε νέες συνεχείς μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, με αποκορύφωμα το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, που το οδηγούν σε μειώσεις των μερισμάτων του 50 έως 60%.
 Το μνημονιακό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει πλήρως τις συντάξεις και όλες τις προηγούμενες ευνοϊκές ρυθμίσεις δεν πρέπει να περάσει. Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων ενάντια στην κατεδάφιση των συντάξεων και της κοινωνικής ασφάλισης.”

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.