ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Βιοτουρισμός στη Μεσσηνιακή Γη: Ναυαρίνο – Διεθνές Εφαλτήριο Έμπνευσης και Ανάπτυξης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 188ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής διοργανώνει ημερίδα και συνέντευξη τύπου με θέμα «Βιοτουρισμός στη Μεσσηνιακή Γη: 
Ναυαρίνο – Διεθνές Εφαλτήριο Έμπνευσης και Ανάπτυξης», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Ερευνητικού Κέντρου Πύλου-Νέστορος «Δημόκριτος» (Παλαιό Γυμνάσιο Πύλου) την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11:00-14:00.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Πρόεδρος και Ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής, Καθ. Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη, και θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ρωσικού Επιμελητηρίου Γιάννης Τζεν, βουλευτές, επιχειρηματίες και άλλες προσωπικότητες. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.
Η ημερίδα διεξάγεται στα πλαίσια υλοποίησης ευρωπαϊκού έργου Leader με τίτλο «Bιοτουρισμός και Ανάδειξη του Πολιτισμού της Ελιάς στη Μεσσηνιακή Γη», το οποίο έχει στόχο την προβολή των συγκριτκών πλεονεκτημάτων της Μεσσηνίας και της διαχρονικής αξίας του πολιτισμού της ελιάς για την τουριστική ανάπτυξη.
Με ιδιαίτερη χαρά η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής ανέλαβε την εκπόνηση αυτού του προγράμματος, επιθυμώντας να συμβάλει στην ανάδειξη της Μεσσηνιακής Γης. Από τα βάθη των αιώνων, ο μύθος και η ιστορία έχουν προικίσει κάθε πετραδάκι της Μεσσηνίας με μια βαθιά ριζωμένη παράδοση, άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλλιέργεια της ελιάς και του ελαιολάδου. Το Ναυαρίνο, τόπος υψίστης σημασίας για την απελευθέρωση της Ελλάδας, μπορεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο έμπνευσης και δημιουργίας ώστε νέες προοπτικές ανάπτυξης να μπορέσουν να αξιοποιηθούν.
Η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής (Biopolitics International Organisation – www.biopolitics.gr) ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1985, με στόχο την διεθνή συνεργασία και εκπαίδευση για το περιβάλλον. Σήμερα, η πρωτοποριακή της δράση τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης σε 165 χώρες, και διαμέσου πολυάριθμων δημοσιεύσεων, εκδηλώσεων και ενός εκτενούς προγράμματος ηλεκτρονικής μάθησης προωθεί την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον και εξασφαλίζει μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.
Περισσότερες πληροφορίες για την Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής, καθώς και για το συγκεκριμένο πρόγραμμα Leader, μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.