ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

Χαρίτσης: Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων για υποβοήθηση προσλήψεων στην περιφέρεια

Νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» με αριθμό ωφελούμενων 12.700 άτομα/επιχειρήσεις  σε οκτώ 8 Περιφέρειες από το Νοέμβριο.

xaritsis2Η δράση έχει διπλή στόχευση: πρώτον, να ενισχυθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων που εμπράκτως στήριξαν την απασχόληση και, δεύτερον, να ενισχυθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν σε συνθήκες γενικευμένης οικονομικής κρίσης.
Το πρώτο σκέλος αφορά τις επιχειρήσεις που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας μέσα στο αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, και το δεύτερο αφορά πρώην ανέργους που έκαναν έναρξη δραστηριότητας κατά τα δύο προηγούμενα έτη.
Συγκεκριμένα επιχορηγούνται σε όλη την επικράτεια των περιφερειών Κρήτης,  Ιόνιων Νησιιών,  Β. Αιγαίου,  Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης,  Ηπείρου,  Θεσσαλίας,  Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου:
(α) 9.000 νέες θέσεις εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου οι οποίες δημιουργήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2015,
(β) 3.700 πρώην εγγεγραμμένοι άνεργοι οι οποίοι δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση από την 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και την 31 Αυγούστου 2015.
Η προδημοσίευση έχει ήδη αναρτηθεί στο site του ΟΑΕΔ και το σύστημα αναμένεται να ανοίξει το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί μαζί με τη δημόσια πρόσκληση η οποία θα εξειδικεύει τους τελικούς όρους και τις προϋποθέσεις μετά την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης τόνισε: «Η δράση αυτή έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη της απασχόλησης, επιβραβεύοντας επιχειρήσεις που εξασφαλίζουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της ρευστότητας και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν κυρίως οι νέοι άνθρωποι σε δύσκολες συνθήκες, προσφέροντας μια ευκαιρία δημιουργίας σε όλους».

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.