ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

europe

Προθερμαίνουν τις μηχανές των τρακτέρ οι Αγρότες της Μεσσηνίας

agrotes trakterΑνοιχτή πρόσκληση προς όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τις επιτροπές αγώνα και τη νεολαία, απευθύνει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού  να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις οι οποίες θα λάβουν συντονισμένο πανελλαδικό χαρακτήρα το αμέσως επόμενο διάστημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού:
«Οι μεγάλες ανατροπές που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στο αγροτικό εισόδημα δεν έχουν προηγούμενο.
Το 3° Μνημόνιο επιβάλλει:
. Αύξηση κόστους στα αγροτικά εφόδια λόγω αύξησης ΦΠΑ
. Αύξηση 100% της φορολογίας του εισοδήματος από 13% στο 26%
. Αύξηση προκαταβολής φόρου από 27,5% στο 100%
. Φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων έως 26%
. Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ?
. Τριπλασιασμό των εισφορών προς τον ΟΓΑ
. Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 40%
. Κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου αγροτικής χρήσης
Παράλληλα, με την σταδιακή μείωση των επιδοτήσεων από τη Νέα ΚΑΠ ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας θα οδηγηθεί στην εξαθλίωση και τον μαρασμό.
Οι περισσότερο θιγόμενοι είναι κυρίως οι μικρομεσαίοι αγρότες, που είναι το 80% του αγροτικού πληθυσμού.
Σήμερα, ένα ποσοστό 35% των αγροτών δεν μπορεί να πληρώσει τις εισφορές στον ΟΓΑ, με τα νέα μέτρα περισσότεροι από τους μισούς θα αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, λόγω ανέχειας και φτωχοποίησης και θα μείνουν ανασφάλιστοι.
Η αδυναμία του αγροτικού κόσμου να ανταπεξέλθει στην επερχόμενη φοροκαταιγίδα μπορεί να οδηγήσει, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σε βίαιες καταστάσεις όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κλπ.
Η όποια αναβολή της ψήφισης των παραπάνω μέτρων που επικαλείται η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες.
Τα μέτρα αυτά  επιταχύνουν τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της γης και της παραγωγής, ενισχύουν ακόμη περισσότερο τους μεγαλοαγρότες, τον έλεγχο του τραπεζικού του βιομηχανικού και εμπορικού κεφαλαίου στην παραγωγή και την διακίνηση των διατροφικών προϊόντων και οδηγούν στο ξεκλήρισμα και στην ανεργία χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες.
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση είναι επιτακτική η ανάγκη αντίστασης στο βίαιο ξεκλήρισμα μας.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τις επιτροπές αγώνα και τη νεολαία ,με πνεύμα συνεργασίας να συμμετάσχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις οι οποίες θα λάβουν συντονισμένο πανελλαδικό χαρακτήρα το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ταυτόχρονα, με πρωτοβουλίες Αγροτικών Συλλόγων της Μεσσηνίας, θα γίνονται καθημερινά συσκέψεις και συζητήσεις σε χωριά του νομού μας, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την οργάνωση και την μορφή των κινητοποιήσεων.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.