ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

greece

«Η νεολαία να συνεχίσει δυναμικά κλιμακώνοντας στην πανελλαδικά απεργία στις 12 Νοέμβρη»

kne1«Η νεολαία να  συνεχίσει δυναμικά κλιμακώνοντας στην πανελλαδικά απεργία στις 12 Νοέμβρη στήνοντας  μπλόκο στην πολιτική των μνημονίων- κυβέρνησης –ΕΕ.» Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση του το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ, αναφερόμενο στις κινητοποιήσεις των μαθητών.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Το Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες  μαθητές στην Καλαμάτα που βγήκαν στους δρόμους του αγώνα, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή.
Οι μαθητές  «σήκωσαν κεφάλι» αψηφώντας τις απειλές και τους εκφοβισμούς των διευθυντών τους,  απέναντι  στην «τρομοκρατία της βεβαίωσης των απουσιών» και συμμετείχαν οργανωμένα στη διαδήλωση. Μάλιστα, στο 5ο Γυμνάσιο, και στο 4ο ΕΠΑΛ  οι διευθυντές  δρώντας, προφανώς, στο πλαίσιο των κυβερνητικών κατευθύνσεων και εντολών –ήθελαν  να σταματήσουν  τις αγωνιστικές αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των μαθητών  για την κτιριακή άθλια κατάσταση μέσα στην οποία είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα και να ζουν χωρίς βιβλία και καθηγητές.
Η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία παραμένει εκρηκτική και είναι αποτέλεσμα όλων των μέτρων που έχουν περάσει και υλοποιούνται στα σχολεία στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ. Στοχεύουν  στο πώς θα προσαρμόζεται το σχολείο, πώς θα γίνεται πιο χρήσιμο και θα υπηρετεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες για να βγαίνουμε άνεργοι ή στην καλύτερη περίπτωση φτηνοί εργαζόμενοι, ευέλικτοι, όπως οι ίδιοι λένε.
Οι ελλείψεις σε καθηγητές , βιβλία,  κτιριακά προβλήματα και  προβλήματα υποδομών  είναι αποτέλεσμα της  υποχρηματοδότησης της παιδείας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το «έργο» των προηγούμενων κυβερνήσεων.  Χαρίζουν  35 δισεκατομμύρια για να επιδοτήσουν βιομηχάνους , δίνουν 250 δισεκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τσακίζουν τη ζωή μας και το δικαίωμα μας στη μόρφωση.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση τα εκλεγμένα μαθητικά συμβούλια μπορούν να γίνουν πραγματικά όργανα αγώνα που να πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης. Για όλα όσα αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι οικογένειες τους, να οργανωθούν πρωτοβουλίες  για να δυναμώσει η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη η διεκδίκηση για αυτά που έχουμε ανάγκη! Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μέσα στα σχολεία θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν για την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και της συλλογικής διεκδίκησης με όλους τους τρόπους. Για να συνεχιστούν πιο αποφασιστικά οι αγώνες των μαθητών για σχολείο που μορφώνει και δε θα είναι πανάκριβο εξεταστικό κέντρο, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία. Για την κοινή δράση μαθητών-γονιών-αγωνιστών εκπαιδευτικών, μαζί με τους νέους εργαζόμενους και τους ανέργους δίνοντας μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ.
Η νεολαία να  συνεχίσει δυναμικά κλιμακώνοντας στην πανελλαδικά απεργία στις 12 Νοέμβρη στήνοντας  μπλόκο στην πολιτική των μνημονίων- κυβέρνησης –ΕΕ.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.