ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ελλάδα

Πλήρης αδιαφάνεια, μεροληψία και ρουσφέτια εξυπηρέτησης πολίτικων φίλων στο δήμο Μεσσήνης

anastasopoulos stathis11.pngΕπίθεση εξαπέλυσε στον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Αναστασόπουλος με αφορμή την απόφαση του κ. Τσώνη να  ορίσει Προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου την μέχρι πρότινος πληρεξούσια δικηγόρο του κατά τον μετεκλογικό δικαστικό του αγώνα για την διεκδίκηση του Δήμου Μεσσήνης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασόπουλος στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Το είδαμε κι αυτό, εν μια νυκτί, ο αξιότιμος κατά τ’ άλλα Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γ. Τσώνης  αποφάσισε να ορίσει Προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου την μέχρι πρότινος πληρεξούσια δικηγόρο του κατά τον μετεκλογικό δικαστικό του αγώνα για την διεκδίκηση του Δήμου Μεσσήνης.
Πως το κατάφερε αυτό; Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
Πρώτα τροποποίησε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεσσήνης, ορίζοντας στο Αυτοτελές τμήμα της Νομικής Υπηρεσίας Ειδική θέση ενός (1)  Προϊσταμένου (Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω) με πάγια αντιμισθία (άρθρο 43 του Ν. 4194/2013 (ΦΕΚ 208/Α΄/27−09−2013), η οποία δεν υπήρχε μέχρι τότε στον ΟΕΥ, και Δύο (2) θέσεις Δικηγόρων με πάγια αντιμισθία (άρθρο 43 του Ν. 4194/2013 (ΦΕΚ 208/Α΄/27−09−2013), εκ των οποίων ήδη η μία είναι καλυμμένη από Παρ΄Αρείω δικηγόρο με 18ετή εμπειρία και διορισθείσα μέσω του προβλεπόμενου διαγωνισμού πρόσληψης δικηγόρων, ήτοι δια προκηρύξεως .

Εν συνεχεία χωρίς καμία σχετική ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, πήρε απόφαση την 9-10-2015, που αναρτήθηκε στην Διαύγεια την 31-10-2015, ώρα 14.57.04 και προσέλαβε Προϊστάμενο Νομικής Υπηρεσίας με πάγια αντιμισθία δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, η οποία σημειωτέον προσφάτως ορίστηκε ως παρ’ Αρείω, παραμένει δε άγνωστο σε μας αν κατέχει σχετική εμπειρία σε θέματα ΟΤΑ.
Μας εκπλήσσει ότι μια από τις πρώτες κινήσεις του Δημάρχου, μετά και την οριστικοποίηση της εκλογής του, είναι ο διορισμός της πληρεξούσιας δικηγόρου του σε θέση προϊσταμένης. Η συγκεκριμένη νομικός τυγχάνει αδελφή δημοτικής υπαλλήλου και γραμματέας του Δημάρχου, επίσης προσφάτως μετατεθείσας από την αδελφή πόλη Καλαμάτα (Δήμος Καλαμάτας) και συνδεόμενες αμφότερες συγγενικά με Αντιδήμαρχο του Δήμου Μεσσήνης .
Γνωρίζουμε  ότι ο Δήμαρχος Μεσσήνης ξεπληρώνει τα προεκλογικά του γραμμάτια, αναρωτιόμαστε όμως τι άλλο απομένει προς αποπληρωμή!!
Εν καιρώ οικονομικής κρίσης, κι ενώ οι ανάγκες του Δήμου Μεσσήνης είναι συγκεκριμένες, ήταν αναμενόμενη η πρόσληψη ενός δεύτερου μάχιμου δικηγόρου με διαδικασία προκήρυξης, αφού άλλωστε υπάρχει και η σχετική έγκριση από το Υπουργείο.Ο κ. Τσώνης πάλι μας εξέπληξε και προέβη σε πρόσληψη λοιπόν Προϊσταμένης Νομικής Υπηρεσίας με σχέση έμμισθης εντολής ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, η οποία σημειωτέον δεν μπορεί εκ του νόμου να παρίσταται σε δικαστικές υποθέσεις για λογαριασμό του Δήμου, εξυπηρετεί μόνο το Δήμαρχο κι όχι το Δήμο Μεσσήνης. Και το παρατράγουδο, η μία και μοναδική δικηγόρος του Δήμου με 18ετή εμπειρία, και επίσης εμπειρότατη σε θέματα ΟΤΑ θα έχει Προϊσταμένη την ιεραρχικά κατώτερη νεοπροσληφθείσα Προΐσταμένη του κ.Τσώνη.

Άρα ο αμερόληπτος Δήμαρχος Μεσσήνης αντί να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και να δώσει λύση στην αντιμετώπιση του όγκου των νομικών εργασιών του Δήμου, προτίμησε τη ρουσφετολογική οδό της πρόσληψης της προϊσταμένης, η οποία δεν λύνει το πρόβλημα και εξακολουθεί η ανάγκη πρόσληψης μάχιμου νομικού.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Πρόσφατα υποβαθμίστηκε, με αποφάσεις του Δημάρχου, η λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου, αφού η προϊσταμένη ανέλαβε άλλα καθήκοντα ενώ απέκτησε και άλλη ειδικότητα, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το ήδη ελλιπές απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό που προβλέπεται εκ του νόμου για την άρτια λειτουργία των παιδικών σταθμών. Είναι εμφανής πλέον ο κίνδυνος να μην διασφαλίζεται η δυναμικότητα του προσωπικού των παιδικών σταθμών, που απαιτείται για την σωστή εξυπηρέτηση των παιδιών, καταστρατηγώντας τα συμφέροντα των δημοτών μας.
Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι ο κ. Τσώνης λανθασμένα διαχειρίστηκε δύο σημαντικά θέματα που σχετίζονται με το προσωπικό του Δήμου, την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και την βέλτιστη απόδοση του υπάρχοντος προσωπικού.
Φαίνεται ότι δεν τον ενδιαφέρουν αυτά παρά μόνο το πώς θα εξυπηρετήσει την εκλογική του πελατεία.
Είναι βέβαιο ότι αν συνεχίσει έτσι, οι υπάρχουσες πιστώσεις δεν θα επαρκούν για την πληρωμή του μόνιμου προσωπικού του Δήμου.
Ως Δημοτική Παράταξη επιφυλασσόμαστε για την νομιμότητα των εν λόγω πράξεων του Δημάρχου.»

About greekmme

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.